V požaru na Tolminskem našli zoglenelo truplo

Črna kronika 20. Okt 202109:27 > 10:00
policijski trak
Fotografija je simbolična (Foto: Bobo).

V torek so policisti in gasilci med posredovanjem v požaru stanovanjske hiše na Tolminskem v objektu našli zoglenelo žensko truplo. Okoliščine dogodka policija še preiskuje.

V torek popoldan so tolminski policisti in gasilci iz PGD Ponikve-Planota, Most na Soči in Tolmin ukrepali v požaru montažne stanovanjske hiše na območju naselje Pečine na Šentviški planoti v občini Tolmin. Skupno se je na območje odpravilo 35 ljudi.

Gasilci omenjenih gasilskih enot so požar kmalu lokalizirani in v nekaj urah dokončno pogasili. Po sedanjih ugotovitvah je požar zelo hitro zajel celotno konstrukcijo objekta, zaradi česar je bila hiša v požaru uničena oziroma je praktično pogorela v celoti.

Med gašenjem so gasilci v prvem nadstropju objekta našli delno zoglenelo žensko truplo.

Sledi identifikacijski postopek

Tamkajšnji zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino, njena identiteta bo ugotovljena in dokončno potrjena v nadaljnjem identifikacijskem postopku, so sporočili s policijske uprave Nova Gorica. O tragičnem dogodku je policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici.

Okoliščine požara s smrtno žrtvijo policija še preiskuje.