V Španiji prijeli Slovenca s seznama najbolj iskanih ubežnikov

Črna kronika 14. Feb 202210:31 > 11:29 5 komentarjev
Policija

Enisa Kočana, obtoženega prepovedanega prometa z drogami in psihotropnimi snovmi, naj bi pretekli petek prijeli v Barceloni. Kočan, ki ga slovenska policija išče od januarja lani, naj bi leta 2018 sodeloval pri tihotapljenju 302,3 kilograma heroina, skritega med vrečami lepila za keramiko.

Enisa Kočana, edinega Slovenca na Europolovem seznamu najbolj iskanih ubežnikov, naj bi pretekli petek prijeli v Barceloni, poroča Delo. Kot so nam sporočili s policije, so mu v sodelovanju s španskimi policisti prostost odvzeli 4. 2. v okolici Barcelone, kjer se je skrival pod lažno identiteto. Postopek za njegovo izročitev Sloveniji že poteka.

Kot smo že poročali, je 40-letni Kočan obtožen prepovedanega prometa z drogami in psihotropnimi snovmi. Organiziral naj bi prevoz 302,3 kilograma heroina v vrednosti pet milijonov evrov.

Kot je poročal Dnevnik, naj bi bil Kočan vpleten v prevoz heroina iz Irana. Leta 2018 so prepovedano drogo, ki je bila skrita med vrečke lepila za keramiko, zasegli koprski policisti. Slovenska policija pa ga išče od 21. januarja lani.

Kočan je bil na seznamu najbolj iskanih ubežnikov od novembra lani edini Slovenec. Pred tem je bila nanj uvrščena še Melanija Stropnik. 61-letno slovensko državljanko so od leta 2004 iskali zaradi več kaznivih dejanj goljufije, ki naj bi jih po poročanju medijev zagrešila v letih 2000 in 2001.

Kriminalisti so ugotovili, da se je skrivala v Gani, kjer je brez veljavnega dokumenta ilegalno bivala deset let. V glavnem mestu Gane so jo prijeli konec oktobra letos, nekaj tednov kasneje so jo iz Gane deportirali v Slovenijo, ob prihodu na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana pa so jo predali pravosodnim policistom, ki so jo odpeljali v zapor na Igu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje