V tem tednu v središču Ljubljane dva ropa: storilce prijeli

Črna kronika 12. Nov 202315:50 4 komentarji
Policijski avto
Aljaž Uršej/N1

Ljubljanski policisti so v preteklem dnevu obravnavali poskus ropa v središču mesta. Državljana Maroka sta pristopila do oškodovanca in od njega zahtevala cigarete, ker pa je moški zahtevo zavrnil, sta začela groziti. Moškega sta lažje poškodovala. 19 in 28-letnega osumljenca je policija prijela na kraju ropa. Četrtkov rop na Čopovi ulici pa so po pojasnilih policije zagrešili državljan Tunizije in dva državljana Maroka. Policija jim je odvzela prostost.

Danes, okoli 3. ure, so bili ljubljanski policisti obveščeni o poskusu ropa v središču mesta, kjer sta dva osumljenca pristopila do oškodovanca in od njega zahtevala cigarete. Ker je oškodovanec zahtevo zavrnil, sta osumljenca začela groziti z nevarnimi predmeti. Oškodovanca sta lažje poškodovala. Policisti so 19 in 28-letnega osumljenca prijeli na kraju ropa in bosta zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa ropa prevedena k preiskovalnemu sodniku.

Prijeli tudi storilce ropa na Čopovi

Policija je prav tako prijela moške, ki so v 9. novembra na Čopovi ulici v Ljubljani zagrešili drzno tatvino. Spomnimo, da so neznanci stopili do moškega, ga porinili na tla in mu vzeli denarnico. Ista skupina pa je pred tem na Slovenski cesti oropala žensko in ji vzela torbico. Iz policijske uprave Ljubljana so zdaj sporočili, da so storilce izsledili in odvzeli prostost 18, 23 in 24-letnim osumljencem. Gre za državljana Tunizije in dveh državljanov Maroka. Osumljenci so bili privedeni k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper vse tri odredil pripor.

V petek rop na območju Tacna

Policisti poročajo tudi o ropu v trgovini. “V petek, okoli 18. ure smo bili obveščeni, da je na območju Tacna prišlo do ropa v eni izmed trgovin. Ugotovljeno je bilo, da je v prodajalno vstopil moški, ki je najprej kupoval oblačila, nato pa od prodajalke z nožem v roki zahteval denar. Ko je vzel iz blagajne nekaj gotovine, je s kraja zbežal. Policisti so na podlagi opisa v okolici izsledili 28- letnega moškega, ki bo zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa, priveden k preiskovalnemu sodniku. Gre za slovenskega državljana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje