Vlomilci na delu: v Ljubljani ukradli za več kot 15 tisoč evrov predmetov

Črna kronika 08. Jan 202310:01 0 komentarjev
Fotografija je simbolična (Foto: Srdjan Živulović/BOBO)

Konec tedna se je na območju Ljubljane znova zgodila serija vlomov. Ljubljanski policisti so jih obravnavali 17, pa tudi nekaj neuspelih poskusov vloma. Skupno so zabeležili 26 tatvin, v katerih so bila najpogosteje odtujena draga kolesa in nakit.

O seriji vlomov v Ljubljani smo poročali že v zadnjem tednu decembra, ta konec tedna pa se je ponovila. S policijske uprave (PU) Ljubljana so namreč sporočili, da so v zadnjih 48 urah obravnavali 26 tatvin in 17 vlomov (ter še več poskusov vloma).

Vlomilci so na Viču vlomili v hišo in ukradli nakit v vrednosti približno 800 evrov. Prav tako so vlomili v vrtno lopo in iz nje ukradli kolesa znamk Scott ter KTM. Povzročili so škodo, ki znaša približno 6.500 evrov.

Tudi v Mostah so vlomili v hišo in odtujili kovinsko blagajno. Škoda znaša okoli 250 evrov. Prav tako so v hišo vlomili v Medvodah in ukradli nakit ter album z znamkami. Pri tem so povzročili škode za nekaj tisoč evrov, navajajo ljubljanski policisti.

V Šiški so vlomili v skupno tri kleti in ukradli kolesa znamk Alpine, Giant in Cube ter orodje. Povzročili so škodo, ki znaša približno pet tisoč evrov. Prav tako so vlomili v garažo in ukradli kolesi znamke Contessa in Head ter čelado. Lastnike so oškodovali za približno 2.800 evrov.

V centru Ljubljane so vlomili v trgovino in ukradli gotovino v rednosti približno 700 evrov.

Katalizator, registrska tablica in 300 litrov nafte

Tudi mariborski policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 15 obvestil s področja kriminalitete, med katerimi so prevladovale tatvine, so sporočili s PU Maribor.

Na območju Kranja so policisti v petek obravnavali tatvino nezaklenjenega kolesa, znamke Lapierre v vrednosti približno 300 evrov, so sporočili s PU Kranj. Neznani storilci so ukradli tudi katalizator s parkiranega osebnega avtomobila. Kranjski policisti so obravnavali tudi neuspeli poskus vloma v stanovanjsko hišo, kjer je neznani storilec nasilno želel vstopiti v notranjost skozi balkonska vrata in dva okna, vendar mu to ni uspelo. Kljub temu je lastniku povzročil za približno 1.500 evrov škode.

Prav tako je posameznik iz rezervoarja tovornega vozila izčrpal okoli 300 litrov nafte, a so ga kranjski policisti naknadno izsledili, saj ga je oškodovanec opazil.

Jeseniški policisti so bili v petek zvečer obveščeni o tatvini denarja in nakita iz stanovanjske hiše. Neznani storilec je vanjo vstopil v notranjost skozi odklenjena vrata ter ukradel za približno 350 evrov gotovine in za več kot 9 tisoč evrov nakita.

Na območju Škofje Loke je neznanec poškodoval lak na parkiranem avtomobilu in z njega ukradel registrsko tablico. Škofjeloški policisti so obravnavali tudi poskus vloma v stanovanjsko hišo, v katero je storilec nasilno vstopil skozi okno, vendar ni iz hiše ukradel ničesar, so še dodali na PU Kranj.

Preberite še: Najpogostejši plen vlomilcev nakit, velikokrat škoda čez tisoč evrov

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!