Za volan je šel močno pijan: ga bo tako visoka denarna kazen dokončno streznila?

Črna kronika 27. Nov 202309:51 1 komentar
Pijan voznik
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Izjemno neodgovorno obnašanje voznika, ki so ga policisti ustavili na območju Vuzenice, bi lahko imelo tragične posledice. Na srečo so ga policisti pravočasno ujeli in je s svojim ravnanjem škodoval predvsem sebi in svoji denarnici.

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so v soboto na območju Vuzenice ustavili voznika, ki je vozil neregistriran avtomobil. Registrske tablice so namreč pripadale drugemu vozilu, prav tako njegov avtomobil ni bil zavarovan.

A izkazalo se je, da to ni najhujši prekršek, ki ga je voznik storil. Alkotest je namreč pokazal, da je imel 1,16 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka – ali drugače povedano: dobra dva promila alkohola v krvi.

Za storjene prekrške so mu policisti izdali plačilni nalog v višini 2.700 evrov. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja, so radeljski policisti na Okrajno sodišče Slovenj Gradec podali obdolžilni predlog, avtomobil pa so vozniku zasegli.

Na PU Celje so komentirali, da gre za zelo neodgovorno ravnanje voznika. “Že pri enem promilu alkohola v krvi se bistveno zmanjšata ocenjevanje globine prostora in pozornost, zaradi česar nismo sposobni voziti s primerno razdaljo. Naše reakcije so prepozne in napačne, na določene nevarnosti sploh nismo več sposobni reagirati. Zato se pogosto zgodijo naleti,” pojasnjujejo na PU Celje. Prav tako se povečujeta reakcijski čas in čas ustavljanja, možnost udeležbe v prometni nesreči pa se po besedah policistov pri enem promilu alkohola poveča za najmanj 25-krat.

“Vsi udeleženci cestnega prometa se moramo zavedati, da alkohol ne sodi v promet, in da s svojim neodgovornim ravnanjem, ne ogrožamo le svojih življenj, pač pa tudi življenja ostalih nič krivih udeležencev cestnega prometa,” še opozarjajo na PU Celje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje