Smrtna žrtev v požaru v Mariboru

ogenj
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Na Policijski upravi (PU) Maribor so bili nekaj pred 4. uro zjutraj obveščeni o požaru v večstanovanjski hiši v Melju v Mariboru. V požaru je ena oseba umrla.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so bili policisti okrog 3.40 zjutraj obveščeni o požaru večstanovanjske hiše v Melju v Mariboru. Več stanovalcev je samih zapustilo objekt, ena oseba je hiši ostala. “Moškemu, tujemu državljanu, ki je bil najden v hiši, žal ni bilo več pomoči,” so pojasnili na PU Maribor.

Ogenj je po navedbah centra za obveščanje uničil več stanovanj in celotno ostrešje objekta s kritino površine okoli 20 krat 15 metrov. Eno osebo so reševalci mariborske nujne medicinske pomoči prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Civilna zaščita Mestne občine Maribor je enemu od stanovalcev priskrbela nadomestno bivališče, ostali pa so se začasno preselili k svojcem, še navaja center za obveščanje.

Požar so okoli 8. ure zjutraj pogasili gasilci Gasilske brigade Maribor in gasilci več prostovoljnih društev – PGD Maribor–Mesto, PGD Pobrežje in PGD Malečnik. V požaru je nastala večja premoženjska škoda, po prvih nestrokovnih ocenah v višini 100.000 evrov.

O dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka. Na kraju trenutno še poteka ogled kraja požara.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.