Še en drzen rop v Mariboru: ženska z ostrim predmetom oropala trgovino

Črna kronika 26. Feb 202414:24 > 15:00 0 komentarjev
Policija
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Okrog 12.30 je ženska srednjih let oropala trgovino na območju Nove vasi v Mariboru. V rokah naj bi imela ostri predmet. Policisti storilko še iščejo.

Mariborski policisti so bili okrog 12.30 obveščeni o ropu trgovine na območju Nove vasi.

Po prvih informacijah je v poslovni prostor vstopila ženska srednjih let, srednje postave, v rokah pa naj bi imela ostri predmet, navajajo na Policijski upravi (PU) Maribor. Policisti na kraju izvajajo intenzivne aktivnosti, da bi storilko izsledili, v teku je tudi ogled kraja kaznivega dejanja.

Že prejšnji teden se je na območju Maribora zgodilo več ropov in tatvin. V četrtek opoldne so policisti poročali o ropu v eni od poslovalnic v bližini Titove ceste. Po prvih informacijah je moški vstopil v poslovalnico, stopil do blagajne, kjer je od zaposlene zahteval denar, ga odvzel in zbežal.

Do še bolj predrznega ropa je prišlo dan prej, ko so v bližini Tržaške ceste trije moški prišli do občana in od njega zahtevali denar. Ker ga ni želel izročiti, so mu zagrozili z ostrim predmetom, po tistem, ko jim je predal denarnico, pa so ga, kot smo poročali, udarili in nato odšli s kraja dogodka.

Ropov na območju Maribora letos več kot v enakem obdobju lani

Na PU Maribor so za N1 pojasnili, da so letos zaznali 10 kaznivih dejanj ropov, kar je več kot v enakem obdobju lani, ko so zaznali 4. “Glede na dosedanje ugotovitve letošnjih primerov lahko dodamo, da gre za različne storilce in različne okoliščine kaznivih dejanj,” so pojasnili.

Kazniva dejanja zoper premoženje so lani na območju njihovega delovanja zajemala skoraj 67-odstotni delež vseh obravnavanih kaznivih dejanj splošne kriminalitete, kar je v okvirih petletnega povprečja. Število ropov je bilo leta 2023 primerljivo s preteklimi leti, se pa je v primerjavi z letom 2022 povečalo za dobro tretjino. “Pri tem poudarjamo, da smo v letih 2021 in 2022 na splošno obravnavali manj kaznivih dejanj, kar lahko pripišemo tudi ukrepom in omejitvam, ki so v tem času veljali zaradi epidemije,” so sporočili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!