Zločin, ki je septembra lani pretresel celotno Slovenijo, se seli na sodišče

Črna kronika 17. Dec 202311:09 0 komentarjev
policijski trak
Fotografija je simbolična (Foto: Bobo).

V Mariboru se v ponedeljek začenja sojenje zaradi dogodka, ki je septembra lani pretresel celotno Slovenijo, ko je danes 23-letnik v mariborskem mestnem parku poskušal umoriti 21-letno dekle, ki jo je poznal, jo večkrat zabodel in porezal z nožem, pri sebi pa naj bi imel tudi kuhinjsko sekiro.

Na mariborskem sodišču se v ponedeljek začenja sojenje 23-letniku, obtoženemu poskusa umora septembra lani v mariborskem mestnem parku. Tožilstvo mu očita, da je pozno zvečer z nožem in kuhinjsko sekiro napadel 21-letno dekle, ki jo je poznal, kar naj bi storil na grozovit in zahrbten način.

Po telefonu naj bi jo namreč zvabil v park z zvijačo, da je v bližini mestnega akvarija, ki je v mariborskem mestnem parku, pustil škatlo s sporočilom zanjo, nato pa jo presenetil. Oškodovanko je večkrat zabodel v trebuh, jo porezal po obrazu, ušesu, udaril v glavo in ji s kuhinjsko sekiro odsekal palec. Na napad naj bi se pripravil, saj je med izživljanjem nad dekletom nosil rokavice, očitno, da bi zabrisal svoje sledi, je tedaj poročal Večer.

Po prepričanju tožilstva bi dekle tistega večera zagotovo umrlo, če ne bi njenega vpitje naključno slišala policista in mlajši par, ki so bili v bližini.

Mariborski tožilec je 23-letniku na junijskem predobravnavnem naroku za priznanje krivde ponudil 17 let zapora, a obtoženi krivde ni priznal.

Njegov zagovornik Žiga Podobnik je predlagal izločitev nekaterih dokazov, ki naj bi bili pridobljeni na podlagi izjave obtoženega ob policijskem zaslišanju. Podobnik je namreč naročil strokovno psihiatrično mnenje o adaptacijski motnji, ki se kaže v nesposobnosti izvajanja nevsakdanjih opravil, kakršen je lahko tudi postopek policijskega zaslišanja. Zaradi tega obtoženi naj ne bi razumel pravice do molka.

Sodnica Danila Dobčnik Šoštarič je za ta teden razpisala tri naroke. Na prvem je pričakovati, da bo tožilstvo predstavilo obtožnico, čemur naj bi sledil zagovor, če se mu obtoženi ne bo odrekel. Prve priče bi lahko zaslišali v četrtek in petek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!