Ali lahko odmrznjeno piščančje meso ponovno zamrznemo?

Slovenija 02. Apr 202309:00 1 komentar
piščančje meso
Profimedia

Se vam pogosto zgodi, da vzamete piščančje meso iz skrinje, potem pa se dan ne odvije po pričakovanjih in vse, kar ste načrtovali, splava po vodi – vključno s slastno večerjo? Kaj narediti z odmrznjenim mesom?

Zamrzovanje že odmrznjene hrane na splošno ni priporočljivo, pišejo na strani NIJZ, razen če je bilo meso pravilno odmrznjeno.

Kako se piščančje meso pravilno oziroma varno odmrzne?

Zamrznjeno piščančje meso vedno odmrzujemo v hladilniku (na 4 stopinjah Celzija) ali pod mrzlo tekočo vodo v originalni embalaži ali mikrovalovni pečici, pišejo na strani NIJZ.

Najboljša izbira je, da meso piščanca vzamete iz zamrzovalnika večer prej in ga postavite v hladilnik.

Če je bila najtoplejša temperatura odmrznjenega mesa še vedno pod 4 stopinje Celzija, ga lahko ponovno zamrznete. Vendar pa lahko to povzroči neželene spremembe teksture in izgubo okusa.

Pomembno pa je, da piščančjega mesa nikoli ne odmrzujete na pultu pri sobni temperaturi. Bakterije se pri tej temperaturi razmnožujejo zelo hitro. Zato mora biti potencialno nevarna hrana shranjena pri temperaturah pod 4 stopinjami Celzija.

Kako hitro pa morate meso, ko je enkrat povsem odmrznjeno, porabiti? Če ste meso odmrznili v hladilniku, ga običajno lahko toplotno obdelate v času od enega do dveh dni.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje