Andrej Stare se vrača, a le za eno tekmo: “Čas se mi je iztekel”

Slovenija 20. Mar 202416:44 4 komentarji
Andrej Stare
Foto: Matjaž Mravlja/Wikipedia

Legendarni komentator Andrej Stare se po dveh mesecih vrača h komentiranju, in sicer v soboto, ko bo v Planici potekala ekipna tekma smučarskih skokov. To pa bo tudi Staretova poslovilna tekma. "Delam 45 let, čas se mi je iztekel," je ob tem dejal za N1.

Andrej Stare je v objavi v Facebook skupini Andrej Stare fan club sporočil, da po dveh mesecih prekinja “silenzio stampa” (medijski molk, op. a.) in se vrača na komentatorsko mesto. Komentiral bo ekipno tekmo, ki bo v Planici potekala v soboto. To pa bo tudi njegov poslovilni prenos, je zapisal.

Spomnimo, Andrej Stare je nazadnje komentiral tekmo svetovnega prvenstva v smučarskih poletih na Kulmu, takrat pa so se pojavila številna namigovanja, da je bil med prenosom pod vplivom alkohola. V bran mu je stopila javna radiotelevizija z besedami, da obsojajo vsa zlonamerna namigovanja in da Stare po vseh teh letih ostaja izjemno priljubljen med številnimi gledalci.

Stare je za N1 dejal, da lahko potrdi, da bo v soboto res komentiral ekipno tekmo. Ko smo ga povprašali, kdaj je padla odločitev, da bo to tudi njegovo slovo od komentiranja, je odgovoril, da je to nepomembno. “Za RTVS delam 45 let, čas se mi je iztekel,” je ob tem dodal. Odgovoru na vprašanje, zakaj tako dolg premor in kako komentira očitke, da je zadnji prenos opravil neprofesionalno, se je izognil.

Priznal je, da ga pred poslovilnim prenosom prevevajo mešani občutki in da nobeno slovo ni veselo. “A vsaka stvar ima začetek in konec. Treba je dati priložnost mladim,” je ob tem pristavil.

Na vprašanje, ali tej tekmi sledi premor, ali je to res konec, pa je v svojem značilnem slogu odgovoril, da človek nikoli ne ve, saj “nič v življenju ni stoodstotno, razen to, da se človek rodi in umre”. A za zdaj res bolj kaže, da je to zadnja tekma, ko bo gledalce pred televizijskimi zasloni zabaval (ali jezil) Andrej Stare.

V nedeljo bo v dolini Pod Poncami na tradicionalnem zaključku sezone kariero uradno sklenil tudi slovenski šampion Peter Prevc.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje