Avtocestna policija od ponedeljka tudi na teh cestah

Slovenija 08. Apr 202214:25 > 14:27 0 komentarjev
Avtocestna policija
Policija

V ponedeljek bo po ljubljanski in mariborski enoti avtocestne policije začela delovati še celjska enota. Otvoritvene slovesnosti se bosta udeležila generalni direktor policije Anton Olaj in državni sekretar z notranjega ministrstva Franc Kangler.

Upravo avtocestne policije so ustanovili v začetku leta 2021, da bi zagotovili učinkovitejše delovanje slovenske policije na avtocestah in hitrih cestah. Promet na našem avtocestnem omrežju se je v zadnjih letih namreč močno povečal. Najprej je začela delovati ljubljanska enota, in sicer junija lani, sledila pa ji je mariborska enota. Sedež uprave avtocestne policije je sicer v Postojni.

Za ponedeljek je predviden še uraden začetek delovanja Specializirane enote avtocestne policije v Celju. Slovesnosti, ki bo obeležila začetek delovanja, se bosta udeležila generalni direktor policije dr. Anton Olaj in državni sekretar z Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Franc Kangler.

Med najpomembnejšimi nalogami avtocestne policije so nadzorovanje in urejanje prometa na avtocestah in hitrih cestah, ukrepanje zoper kršitelje cestnoprometnih predpisov, preiskovanje prometnih nesreč in opozarjanje pristojnih organov oziroma organizacij na odpravo pomanjkljivosti ob ugotovljenih neustreznih vozno-tehničnih razmerah, neustreznem stanju cestne opreme in signalizacije ter ukrepanje v skladu s predpisi. Enote avtocestne policije sodelujejo tudi pri zavarovanju izrednih in posebnih prevozov.

Po ljubljanski, mariborski in celjski enoti je predviden tudi začetek delovanja enot v Kopru in Novem mestu, in sicer do 1. maja letos.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!