Batagelj o Johnsonu: Prava umetnost je bilo organizirati obisk Postojnske jame

Slovenija 08. Avg 202213:52 > 10. Avg 2022 20:57 6 komentarjev
Boris in Carrie Johnson
PROFIMEDIA

Marjan Batagelj, lastnik butičnega hotela Vila Planinka, v katerem je konec tedna z ženo dopustoval britanski premier v odhajanju Boris Johnson, je gosta opisal kot zelo topel in izobražen par. Po njegovih besedah je bilo njuno poročno potovanje zelo aktivno, prava umetnost pa je bila organizacija obiska Postojnske jame, ki v tem času ni bila zaprta za javnost. "Ta dan smo imeli skoraj šest tisoč obiskovalcev, ne vem, ali ju je videlo deset ljudi," je opisal Batagelj, ki je tudi večinski lastnik podjetja Postojnska jama.

Konec tedna sta se v Sloveniji na kratkem poročnem potovanju mudila britanski premier v odhajanju Boris Johnson in njegova soproga Carrie Johnson. Podrobnosti njunega obiska so bile strogo varovane in vse do konca ni bilo znano, kam se bosta odpravila. Tik pred odhodom je britanski premier le spregovoril za domače medije in se jim zahvalil za spoštovanje njune zasebnosti. “Toplo priporočam obisk Slovenije,” je med drugim dejal in se zahvalil vsem, ki so jima med obiskom Slovenije pomagali raziskati njene lepote.

Med njimi je bil tudi Marjan Batagelj, lastnik butičnega petzvezdničnega hotela Vila Planinka na Jezerskem, v katerem sta britanska gosta prenočila. “Gre za zelo topel in izobražen par,” je za N1 po obisku povedal Batagelj. “Oba sta vljudna in spoštljiva do vseh – tako do osebja kot preostalih gostov,” je opisal.

Marjan Batagelj s soprogo Katjo Dolenc Batagelj
Marjan Batagelj in Katja Dolenc Batagelj/FOTO: Vila Planinka

Po njegovih besedah sta dopust preživela zelo aktivno, na kratko sta obiskala Ljubljano, Bleda pa zakonca nista videla. “Kolesarjenje, pohodništvo, plavanje, veliko gibanja. Vstajala sta zgodaj in sta bila zelo aktivna gosta,” je dodal.

Kot smo poročali, sta zakonca Johnson obiskala tudi Postojnsko jamo, ki jo upravlja Batagelj. Po njegovih besedah sta v jami preživela praktično pol dneva, organizacijo obiska pa je Batagelj opisal kot “umetnost”. “Ta dan smo imeli skoraj šest tisoč obiskovalcev, ne vem, ali ju je videlo deset ljudi,” je dejal. Povedal je, da so zakonca po jami peljali po posebnem protokolu, zaradi njunega obiska pa niso odpovedali prav nobenega drugega obiska, ki je bil predviden za tisti dan.

“To je bil eden lepših obiskov,” je opisal Batagelj. “Britanski premier je bil zelo radoveden, vsakič se je pripravil na to, kam gre. Dajali smo mu predloge, vedno pa si je dejavnosti in destinacije izbiral sam,” je dodal.

Kako je videti butični hotel, v katerem sta bivala zakonca Johnson:

Vila Planinka Vila Planinka
Vila Planinka
Vila Planinka Vila Planinka
Vila Planinka
Vila Planinka Vila Planinka
Vila Planinka
Vila Planinka Vila Planinka
Suzan Gabrijan/Vila Planinka

Obisk zakoncev Johnson je bil po pričakovanjih strogo varovan. “Varovanje je bilo zelo široko,” je opisal Batagelj. “Gre za izjemno izpostavljeno osebnost in že zaradi najmanjše napake bi celotna zasedba Slovenijo zelo hitro zapustila. Samo ena majhna napaka bi bila dovolj, vedeli smo, da si je ne smemo privoščiti,” je opisal Batagelj. In kot kaže, si je tudi niso. “Ravno nasprotno. Tudi glede varnosti smo bili resnično pohvaljeni,” je opisal. “Johnson je o Sloveniji in Postojnski jami spregovoril ne samo zato, ker sta ga navdušili, ampak ker smo mu omogočili ta mir – obisk brez prisotnosti fotografov in medijev,” je še dodal Batagelj.

Postojnska jama
Vila Planinka

Johnson je bil zaradi dopusta v britanski javnosti deležen številnih kritik, saj se je z ženo na poročno potovanje odpravil, ko je britanska centralna banka Bank of England opozorila na bližajočo se recesijo in zvišala ključne obrestne mere za 0,5 odstotne točke. To je najvišje zvišanje obrestnih mer od leta 1995.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje