Bezenšek stavi na teren in družbena omrežja; ne bo “oče, ki gleda televizijo”

Slovenija 06. Jul 202211:26 > 14:59 2 komentarja
Gregor Bezenšek ml.
Borut Živulović/BOBO

Glasbenik Gregor Bezenšek, ki ga širša javnost pozna pod imenom SoulGreg Artist, je tudi uradno napovedal, da se namerava kot neodvisni kandidat podati v predsedniško tekmo. V ospredje bi postavil predvsem strpnost, spravo razdeljene družbe ter umetnost in kulturo, je dejal na današnji predstavitvi. 5.000 podpisov, ki jih mora zbrati za vložitev kandidature, pa namerava pridobiti z aktivnostmi na terenu in družbenih omrežjih.

Za ljudi do neba. To je slogan Gregorja Bezenška ml., ki je napovedal svojo kandidaturo za predsednika države kot neodvisni kandidat.

“Sem velik domoljub in človekoljub, skozi plemenita in častna dejanja pa si želim skozi funkcijo predsednika države pomagati v obsežnejši obliki. Čutim veliko pripadnost do svoje domovine in si želim narediti vse najboljše zanjo,” je ponovil svoje razloge za kandidaturo. Kot je dodal, v naši družbi nujno potrebujemo tisto zlato sredino, ki je po njegovi oceni danes skorajda ne poznamo.

“Če bom izvoljen, bom predsednik z veliko empatije, na drugi strani pa iskrene odločnosti. Moja osnova pri razmišljanju in potezah bosta resnica in tisti najbolj možen sredinski, objektivni pogled na vsako situacijo, kar se mi zdi najosnovnejša vloga funkcije predsednika naše države,” je na kratko opisal, kako bi želel delovati v tej vlogi. Nadaljeval je z besedami, da smo raznolika družba, a da smo “vsi ljudje, krvavi pod kožo, združeni v en narod – Slovence”.

“V času predsedovanja ne nameravam gledati stran. Vse prevečkrat do zdaj se mi je zdelo, da je bilo tako – otroci so se kregali, oče pa je gledal televizijo. Žalostno in skorajda sramotno je, da se ob proslavah državnih praznikov ne moremo več usesti skupaj za eno mizo, si pogledati v oči in seči v roko. To je zame rdeči alarm,” je ob svoji predstavitvi dejal Bezenšek.

Še enkrat je, kot že ob napovedi kandidature na družbenih omrežjih, napovedal, da bi kot predsednik velik poudarek namenil umetnosti in kulturi. “Slovenskim glasbenikom bi povrnil dostojanstvo in jim dal prednost pred ostalimi, ne pa da je ravno obratno,” je dodal.

Dejal je, da je vsakemu, ki je ustvarjalen in inovativen, pa naj gre za kulturnike ali znanstvenike, treba dati mesto v Sloveniji in mu omogočiti, da se pri nas razvija v ustrezni klimi, “ne pa popiha v tujino”. Kot je dejal, je sam človek, ki daje veliko težo znanosti, strokovnosti in empiričnemu iskanju dokazov ter rešitev.

“Tega, da sem mlad in nimam političnega ali ideološkega bremena, jemljem ne samo za dobro, ampak celo za nujno potrebno za Slovenijo,” je še dejal Bezenšek, ki je večkrat poudaril, da je potrebna sprava. Ob koncu je citiral četrto kitico iz Zdravljice.

Zaveda se, da je najtežji korak pred njim in da mora zbrati 5.000 podpisov, pri tem pa je poudaril pomen družbenih omrežij pri nagovarjanju ljudi. “Vložili bomo maksimalno, kar lahko. Upam, da bodo tudi meni dali možnost, da me bodo povabili na soočenja, da se bodo volilci imeli priložnost odločiti.”

Med imeni, ki bi se lahko podala v predsedniško tekmo, se je nekaj časa omenjalo tudi nekdanjega predsednika vlade Mira Cerarja. Za kandidaturo se vendarle ni odločil, razloge zakaj, pa je pojasnil v zapisu na Facebooku. Doslej so tako svoj vstop v predsedniško tekmo poleg Bezenška napovedali odvetnica in nekdanja informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar, psihoanalitičarka in doktorica filozofije Nina Krajnik, podpredsednica Gibanja Svoboda in nekdanja veleposlanica Marta Kos ter donedavni zunanji minister in poslanec SDS Anže Logar. Da se bo podal v predsedniško tekmo, je napovedal tudi kočevski župan Vladimir Prebilič, ki pa naj bi svojo kandidaturo podrobneje predstavil jutri. Kandidiral naj bi s podpisi volilcev, podpira ga tudi klub neodvisnih županj in županov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje