Božič ne bo bel, ampak po vsej verjetnosti precej topel

Slovenija 15. Dec 202315:38 2 komentarja
vreme-boižič-topel-1
Foto: ARSO

Vse kaže, da božično-novoletni prazniki tudi letos ne bodo postregli s pošiljko snega. Ravno nasprotno, vsaj do božiča naj bi se namreč temperature gibale tudi do 15 stopinj Celzija.

Naslednji teden bo vse prej kot zimski, saj nas bo v višinah dosegel zelo topel zrak. Izjemno toplo bo tudi v višjeležečih krajih in zlasti v sredogorju, kjer se bodo temperature približale 15 stopinjam Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Kot je dejala dežurna meteorologinja Arsa Eva Bezek, kaže, da bo toplo vreme vztrajalo vsaj en teden.

“Središče tega anticiklona je nad zahodno Evropo in s svojim robom dosega naše kraje. Zato se bo v nedeljo in ponedeljek močno segrelo. Zanimivo je, da bo zelo toplo tudi v višinah. Na 1.500 metrih nadmorske višine bo lahko tudi nad 11 stopinj Celzija,” je pojasnila.

Do srede sončno, nato oblačno brez padavin

Ker pa je ozračje mirno, se bo zrak ponoči v nižinah ohladil, zato bosta nastajali megla in izrazita temperaturna inverzija. Tudi v torek bo v višinah še vedno zelo toplo, v sredini naslednjega tedna pa se bo nekoliko ohladilo, vendar le za kakšno stopinjo, je povedala Bezek.

Do srede naj bi bilo ob višjih temperaturah tudi vseskozi pretežno jasno, nato se bo pooblačilo. Oblačno bo ostalo do konca tedna, vendar za zdaj ne kaže, da bi oblaki prinesli tudi padavine.

“Za december bodo temperature višje od običajnih v tem delu leta. Vsak dan bo namreč okoli 10 stopinj Celzija. Za zdaj kaže, da bo do božiča ostalo toplo,” je še dejala meteorologinja Eva Bezek.

Čeprav je z gotovostjo še nemogoče napovedati, ne kaže, da bi nas do konca leta dosegla večja ohladitev, ki bi s sabo lahko prinesla sneg.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje