Božič ne bo bel, bo pa topel

Slovenija 25. Dec 202301:00 0 komentarjev
Zima na jezeru Bled
Foto: PROFIMEDIA

Belega božiča ne bo, bo pa topel. Izmerili bomo od 8 do 13, v Beli krajini pa celo do 15 stopinj Celzija. Dan bo sicer oblačen.

Na božično jutro bomo izmerili od -1 do 5 stopinj Celzija, ob morju okoli 6 °C. Čez dan se bo ogrelo na 8 do 13, v Beli krajini pa celo do 15 stopinj Celzija.

Dan bo sicer zmerno do pretežno oblačen, na zahodu pa bo čez dan več nizke oblačnosti. Ponekod bo pihal jugozahodnik.

Nazadnje smo imeli bel božič v večjem delu nižin pred 16 leti. Leta 2007 je bilo na božični dan v Ljubljani 1 centimeter snega, v Mariboru 5, v Celju in Murski Soboti 6 ter v Novem mestu 9 centimetrov.

Vremenska napoved za 25. december 2023
Foto: Arso

V torek, ki je še vedno dela prost dan, bo pretežno oblačno z več jasnine v vzhodnih krajih. Podobno vreme bo tudi v sredo in četrtek. Za december bo razmeroma toplo.

Po 28. decembru bo po napovedih Agencije RS za okolje možnost padavin večja, tako da nas bo morda sneg pospremil v leto 2024.

Preberite še: Snežni predori in meseci snega – bilo je nekoč v Sloveniji

Kakšno bo vreme med 28. decembrom in 2. januarjem

V četrtek bo območje visokega zračnega tlaka nad našimi kraji oslabelo. Prešla nas bo vremenska fronta, ki bo prinesla nekoliko hladnejšo zračno maso. Ob koncu tedna se bo iznad zahodne proti srednji Evropi pomikal ciklon, v nedeljo bo nastal še nad severnim Sredozemljem. Ni pa prav zanesljivo, kako se bo vremenski proces razvijal v ponedeljek in torek.

V četrtek in petek bo v zahodni in osrednji Sloveniji oblačno, proti vzhodu bo nekaj jasnine. V hribih zahodne Slovenije bo ponekod rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. V soboto in nedeljo bo oblačno. V soboto bo občasno deževalo predvsem v zahodni in deloma osrednji ter južni Sloveniji, v nedeljo tudi drugod. Za ponedeljek in torek sicer kaže, da bi lahko še bilo malo padavin, kaj več pa se žal ne da napovedati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!