Policija o napadu na poslanca Grimsa: Fizičnega stika ni bilo

Slovenija 09. Jan 202315:52 37 komentarjev
Branko Grims
Borut Živulovič/BOBO

Policija je ugotovila, da pri napadu na poslanca SDS Branka Grimsa oktobra lani, v katerem je ta prepoznal poskus umora, ni bilo fizičnega kontakta, zato je preiskavo suma storitve kaznivega dejanja zaključila. Še naprej pa išče to neznano osebo, ki so jo posnele nadzorne kamere, saj dejanje po navedbah Policijske uprave Ljubljana vsebuje elemente ravnanja, ki ga obravnavajo kot prekršek. Za N1 se je na te ugotovitve policije že odzval poslanec Grims.

“Šel sem iz parlamenta tukaj dol po stopnicah in zgodil se je zahrbten napad, strahopeten, človeka nisem niti videl. Sredi stopnic me je nekdo silovito porinil, na srečo sem se ujel in nisem padel po stopnicah. Če bi, bi se stvar veliko slabše končala.” Tako je poslanec SDS Branko Grims  oktobra lani opisal domnevni fizični napad neznanega storilca nanj in v njem prepoznal celo poskus umora. Dan po napadu je povedal, da ga še vedno boli rama, a da pomoči v zdravstveni instituciji ni iskal. Zadevo je prijavil policiji.

Preberite še: Za Grimsa je bil napad nanj poskus umora

Dobra dva meseca po incidentu smo Policijsko upravo Ljubljana vprašali, ali so storilca že identificirali oziroma v kateri fazi je postopek. Kot so povedali za N1, je Policijska postaja Ljubljana Center dogodek, ki se je zgodil 28. oktobra lani pred državnim zborom, preiskovala kot sum storitve kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe. “Z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin so policisti ugotovili, da do fizičnega kontakta med osebama ni prišlo, zato so o zbranih obvestilih v obliki poročila obvestili pristojno državno tožilstvo,” so povedali na policiji. Po njihovih navedbah pa policisti še vedno iščejo neznano osebo s fotografij, saj dejanje vsebuje elemente prekrška. “Policija v navedeni zadevi vodi prekrškovni postopek,” so dodali.

Katere elemente prekrška vsebuje dejanje, nam niso povedali, je pa Grims dan po dogodku med drugim dejal, da ga je “napadalec pljunil po hrbtu in laseh”. Slišal je tudi besede, da ga je “treba ubiti”, ni pa vedel, ali jih je izrekel napadalec ali kdo od mimoidočih.

Grims neznani napadalec
PU LJUBLJANA

Na vprašanje N1, kako komentira ugotovitve policije in ali je o njih že obveščen, je Grims odgovoril: “Očitno se želi relativizirati napad na poslanca, ker se noče najti napadalec na opozicijskega poslanca.”

Preberite še: Policija: To je osumljenec napada na poslanca Grimsa, potrebujemo njegovo ime

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje