Policija: To je osumljenec napada na poslanca Grimsa, potrebujemo njegovo ime

Slovenija 29. Okt 202215:56 14 komentarjev
Grims neznani napadalec
PU LJUBLJANA

Ljubljanski policisti so iz posnetkov nadzornih kamer objavili fotografijo moškega, ki je osumljen, da je v petek okoli 16. ure pred državnim zborom fizično napadel poslanca SDS Branka Grimsa. Ker policija moškega še ni identificirala, prosi vse, ki ga prepoznajo, naj njegovo identiteto sporočijo na številko 113, Policijski postaji Ljubljana Center (01/475 06 00) ali anonimno na 080 1200.

Po tem, ko je policija danes sporočila, da poleg napada na direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač, intenzivno preiskujejo tudi včerajšnji napad na poslanca SDS Branka Grimsa, so ljubljanski policisti iz posnetkov nadzornih kamer objavili tudi fotografijo moškega, ki je osumljen napada na Grimsa.

PU Ljubljana

Ker policija moškega še ni identificirala, prosi vse, ki ga prepoznajo, naj njegovo identiteto sporočijo na številko 113, Policijski postaji Ljubljana Center (01/475 06 00) ali anonimno na 080 1200.

PU Ljubljana

Kot je Grims pred državnim zborom pojasnil danes, ga je moški porinil po stopnicah, a se je pravočasno ujel, tako da ni padel. Če bi padel, bi se lahko resno poškodoval. Po tem ga ne napadel še pljunil. Grims je dejal, da je policiji predlagal odvzem DNK iz sline napadalca, ki je bila na njegovem plašču in v njegovih laseh, a se policija za to ni odločila. Grims je prepričan, da napad ni bil naključje, označil ga je za “zahrbten” in “strahopeten” napad ter dejal, da gre po njegovem celo za poskus umora.

Branko Grims
N1

Policisti policijske postaja Ljubljana Center so danes povedali, da so bili “včeraj nekaj pred 16. uro obveščeni o dogodku v okolici državnega zbora, v katerem se je doslej neznana oseba nasilno vedla do poslanca državnega zbora. Policisti intenzivno preverjajo okoliščine tega primera, zbirajo obvestila in izvajajo ostale operativne ukrepe za izsleditev neznane osebe in za zaščito žrtve,” je povedal Izda. Kot je dodal, bodo policisti zbrali vsa potreba obvestila in dokaze ter ob tem ugotavljali elemente morebitnega kaznivega dejanja ali prekrška.

Policija je danes objavila tudi fotografije osumljenca napada na direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač, ki se je zgodil v torek na Bavarskem dvoru v Ljubljani.

Moški
Nova24

Nika Kovač pa je na vprašanje, ali je to moški, ki jo je v torek napadel, za N1 povedala, da postopki na policiji še tečejo in da bo tudi njena prepoznava domnevnega storilca potekala pred organi pregona.

V torek sta Nika Kovač in njena sodelavka v Inštitutu hodili po ulici, se pogovarjali o načrtih, “ko je naenkrat z vso silo v Niko priletel starejši moški, tako močno, da je Niko odbilo vame. Nato je moški začel kričati in groziti. Jasno je bilo, da ve, kdo je Nika, da ve vse o njenem življenju. S smrtjo je grozil psu,” je opisala Maja Koražija, ki je bila v času napada z Niko Kovač. Medtem ko sta bežali, jima je moški še naprej grozil, je še dodala.

Prav tako so ljubljanski policisti povedali, da poleg napada na poslanca Grimsa preverjajo primer žalitve še enega poslanca SDS, ki se je pred državnim zborom zgodili skoraj v istem času kot napad na Branka Grimsa. Kdo je ta poslanec SDS in kaj točno se je zgodilo, še ni znano, je pa policija povedala, da je storilca v tem primeru žalitve že identificirala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje