Čez dan velika gneča na mejnih prehodih s Hrvaško

Slovenija 16. Jul 202212:07 > 21:31 0 komentarjev
Gruškovje
Dars

Na nekaterih mejnih mejnih prehodih s Hrvaško tudi ta konec tedna nastajajo daljši zastoji. V nedeljo bo med 8. in 22. uro veljal omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol. Do nedelje do 21. ure bo zaradi del zaprta cesta Podpeč-Ig na Jezeru.

Poletje je na vrhuncu, temperature pa visoke, zato se mnogi odpravljajo na dopust ali vračajo domov. Prometno informacijski center za državne ceste tako opozarja na zastoje na mejnih prehodih ter druge zastoje in ovire na slovenskih cestah.

Največja gneča na Gruškovju

Za vstop v državo je bilo treba na Gruškovju čakati od ene do dveh ur, za izstop pa do ene ure. Na mejnem prehodu Sečovlje pa za izstop od ene do dveh ur. Na mejnem prehodu Starod ste za vstop čakali do pol ure, za izstop pa do ene ure.

Na mejnem prehodu Metlika je bila čakalna doba za vstop v državo in izstop iz nje pol ure, prav toliko pa je bilo potrebno za izstop iz države čakati na mejnih prehodih Jelšane, Dragonja in Sočerga.

Jelšane/Rupa
HAK

Zastoji in ovire

V Ljubljani je bila zaradi nesreče pri Zgornjem Kašlju zaprta Zaloška cesta.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastala kolona, dolga tri kilometre. Proti Kranjski Gori so nato voznikom priporočali, naj uporabijo izvoz Lipce. Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji je nastal zastoj, dolg en kilometer. Zaradi varnosti so predor proti Sloveniji občasno zapirali.

Na primorski avtocesti je zaradi odprave posledic petkovega neurja še vedno zaprt počasni pas pred priključkom Brezovica proti Kopru.

V nedeljo bo med 8. in 22. uro veljal omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol. Do nedelje do 21. ure bo zaradi del zaprta cesta Podpeč-Ig na Jezeru.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!