Covid potrjen tudi pri Toninu, Janši in Počivalšku ne bo treba v karanteno

Koronavirus 21. Jan 202218:17 > 18:40 6 komentarjev
Matej Tonin
Žiga Živulović jr. /BOBO

Po pozitivnem testu predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča je bila okužba s koronavirusom potrjena tudi pri podpredsedniku vlade in obrambnem ministru Mateju Toninu. Včeraj je bil v visoko tveganem stiku s koalicijskima partnerjema Janezom Janšo in Zdravkom Počivalškom, ki pa jima zaradi poživitvenega odmerka ne bo treba v karanteno.

Podpredsednik vlade in predsednik NSi Matej Tonin je na Twitterju sporočil, da je bil pozitiven na testu na koronavirus. Kot je zapisal, je trenutno brez vseh simptomov, ob tem pa je tudi ocenil, da cepljenje deluje. Sam je sicer prejel tri odmerke.

Kot so za N1 sporočili z ministrstva za obrambo, se Tonin “zaradi razširjenosti različice omikron redno testira. PCR test, ki ga je opravil v četrtek zvečer, potem ko je izvedel, da je bil v stiku z osebo, ki je kasneje razvila simptome in zbolela, je bil pozitiven na prisotnost virusa SARS CoV-2.” Kot so dodali, delo na ministrstvu poteka nemoteno, “nekatere ministrove aktivnosti v prihodnjem tednu bodo odpovedane, druge pa prilagojene okoliščinam.”

Tonin je bil sicer včeraj prisoten na vladi in na koalicijskem sestanku, skupaj s koalicijskima partnerjema Janezom Janšo in Zdravkom Počivalškom. Kabinet predsednika vlade smo zato vprašali, kakšni so v tem primeru protokoli, saj gre za politični vrh države, zaradi visoko tveganega stika pa je tudi pri Janši in Počivalšku mogoča okužba.

Na vprašanje, ali sta morala v karanteno in opraviti test, niso neposredno odgovorili, so pa zapisali: “Protokoli so ob visoko tveganem stiku enaki za vse. Oseba, ki je prejela poživitveni odmerek, je izjema pri karanteni na domu po visoko tveganem stiku s covidom-19. Priporoča pa se samotestiranje.”

Tonin je bil sicer včeraj gost oddaje N1 STUDIO, v kateri se je soočil s koordinatorjem Levice Luko Mescem. Prvak NSi je vse visoko tvegane stike, tudi Mesca, o tem obvestil takoj po prejemu pozitivnega rezultata PCR testa. Mesec nam je potrdil Toninovo večerno obvestilo in dodal, da se redno testira in da je bil tudi njegov drugi današnji test negativen.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje