Diši po pomladi: kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh

Slovenija 04. Mar 202316:13 1 komentar
pomlad, zvonček,, sonce, vreme, jasno
Foto: PROFIMEDIA

Prva polovica naslednjega tedna bo oblačna z rahlimi padavinami. Druga polovica tedna pa bo suha, temperature pa bodo šle že krepko nad ničlo.

Vreme bo v naslednjih dneh bolj pohlevno. Ne bo sicer tako sončno kot danes, ampak bo vseeno z jugozahodnikom pritekalo več vlage, zato pričakujemo malo bolj oblačno vreme, sploh v prvi polovici tedna, pravi dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje Jure Cedilnik.

Dodaja, da bo oblačnost prinesla tudi nekaj malega padavin, vendar v zelo majhnih količinah. Po nižinah bo v glavnem deževalo.

V drugi polovici naslednjega tedna bo nato nekaj več suhega in sončnega vremena predvsem na Štajerskem in v Prekmurju, v zahodni polovici države pa bo še vedno prevladovalo bolj oblačno vreme.

Za razliko od današnje sončne sobote se bodo nekoliko spustile le temperature, vendar spremembe ne bodo drastične, pove Cedilnik. Nekoliko vetrovno bo, pihal bo običajen jugozahodnik.

V prvi polovici naslednjega tedna se bodo temperature gibale nekje med 5 in 10 stopinjami Celzija, v drugi polovici tedna pa bodo lahko šle tudi do 15 stopinj. Tudi jutranje temperature bodo tako v glavnem nad ničlo, pod ničlo pa bodo morda padle le v kakšnih alpskih dolinah.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje