“Dogodki na Kredarici kažejo, da v naši družbi vsi ne delimo istih vrednot”

Slovenija 28. Avg 202120:22 10 komentarjev
Matej Tonin
Borut Živulovič/ BOBO

Predsednik NSi Matej Tonin se je odzval na petkov protest, na katerem so se protestniki ustavili tudi pred sedežem NSi. Poudaril je, da verjame v strpno in spoštljivo politiko, da pa v družbi očitno "vsi ne delimo istih vrednot". Po njegovih navedbah si glasna manjšina domišlja, da predstavlja ljudstvo ter ne izbira sredstev in načinov.

“Verjamem v strpno in spoštljivo politiko. Politiko, ki zna soočiti argumente in jih zmore izraziti na kulturen in dostojen način. Dogodki na Kredarici kažejo, da v naši družbi vsi ne delimo istih vrednot,” je Matej Tonin opozoril v izjavi, ki so jo posredovali iz NSi.

Protestniki so se ta petek odpravili pred sedeže strank, tudi NSi. Tonin ugotavlja, da “vsakič dokazujejo, da gredo v svoji brezidejnosti in agresivnosti lahko še nižje”. Kot je opozoril, so protestniki pročelje sedeža stranke “polepili s kljukastimi križi in totalitarnimi simboli”, na enak način pa so uničevali tudi markacije in smerokaze na Triglav.

“Odločno moramo reči, da je dovolj nasilja in samovolje glasne in brezobrazne manjšine. To ni politika NSi in to ni vizija Slovenije, ki jo gradimo v NSi,” je še izpostavil Tonin.

Protestniki so se sicer v petek znova zbrali na Trgu republike. Ponovno so zahtevali odstop vlade in se odpravili do poslopij političnih strank, kjer so jim izročili javne pozive, naj se tudi z dejanji izjasnijo glede podpore neonacističnim gibanjem. Opozorili so na krepitev nacizma in fašizma, ki ga po njihovem mnenju podpira politika sama.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje