Drevo uničilo dva avtomobila: pred padcem so bili tam tudi otroci (VIDEO)

Slovenija 19. Avg 202212:46 > 14:51
Delite:

Močni sunki vetra, ki so bili predhodniki četrtkovih ploh, so izruvali in podrli več dreves. O takšnih razmerah poročajo tudi z Vodnikove domačije v Ljubljani, kjer je kostanj uničil dva avtomobila. Preden je drevo padlo, so bili na dvorišču otroci, ki so tam na počitniški delavnici. K sreči so se vsi hitro zatekli na varno, nihče ni poškodovan.

Močan veter je v četrtek razdejal osrednjo Slovenijo, iz Ljubljane poročajo o veliko podrtih drevesih, med drugim je veter izruval enega od treh kostanjev na Vodnikovi domačiji v Šiški. “Kostanj je padel čez živo mejo na dvorišče domačije in pločnik. Pri tem je poškodoval dva avtomobila in nekaj koles v kolesarnici. Pretrgana je tudi električna napeljava,” so zapisali na Vodnikovi domačiji.
Eden od lastnikov uničenih avtomobilov Borut Smole, sicer kuhar v Vodnikovem hramu, je za N1 opisal: “Nisem slišal, ko je drevo padlo, o tem mi je povedala sodelavka. Sprva sem mislil, da je le kakšna veja padla, a sem nato videl, da je na avtomobil padlo celo drevo.” Podatka o materialni škodi še nima.
“Videla sem, kako se vrtinči veter, nato sem pohitela z zapiranjem oken, in takrat je drevo padlo,” je za N1 opisala ena od zaposlenih. Dodala je, da so bili v tistem trenutku na dvorišču otroci in sodelavci Male ulice, ki imajo na Vodnikovi domačiji poletno delavnico. Vsi so se zatekli na varno, poškodovanih pa k sreči ni bilo.
Kot so še pojasnili, bodo posledice silovitega vetra dokončno odstranili v prihodnjih dneh.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar