DUTB išče glavnega izvršnega direktorja

Gospodarstvo 20. Okt 202109:32 > 10:15 1 komentar
DUTB
Borut Živulović/BOBO

DUTB je ponovil razpis za glavnega izvršnega direktorja. Na minulem razpisu je namreč ni prepričal noben od prijavljenih kandidatov.

Potem ko na junija objavljenem razpisu ni prepričal nobeden od prijavljenih kandidatov, je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) danes objavila nov razpis za glavnega izvršnega direktorja. Rok za prijavo je 4. november.

DUTB trenutno kot vršilec dolžnosti glavnega izvršnega direktorja vodi Robert Rožič. V izvršnem vodstvu je še izvršni direktor Matej Pirc, v četrtek pa se jima bo kot vršilec dolžnosti izvršnega direktorja pridružil še Andrej Lazar.

Neizvršni direktorji DUTB so Rožiča za vršilca dolžnosti glavnega izvršnega direktorja imenovali aprila za šest mesecev. Konec junija je družba objavila razpis za glavnega izvršnega direktorja, odprt je bil do vključno 15. julija. Časnik Delo je avgusta poročal, da je prijave oddalo pet kandidatov, prejšnji teden pa so iz DUTB sporočili, da neizvršni direktorji niso izbrali nobenega od prijavljenih kandidatov in bodo razpis ponovili.

Neizvršni direktorji DUTB so Franci Matoz kot predsednik upravnega odbora ter Gregor Planteu, Aleksander Lozej in Alenka Urnaut Ropoša.

Na razpis za glavnega izvršnega direktorja se lahko prijavijo kandidati z univerzitetno izobrazbo, ki so strokovnjaki s področij bančništva, financ ali gospodarskega prava z vsaj desetimi leti izkušenj s področij vodenja ali nadziranja gospodarskih družb. Z izbranim kandidatom bo sklenjena pogodba o zaposlitvi za določen čas do prenehanja DUTB, vendar največ za pet let, piše v razpisu, ki ga je DUTB objavila na svojih spletnih straneh.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje