Gasilci v kampu Podzemelj pomagali otrokom in jih iz šotora prepeljali na suho

Slovenija 27. Jun 202320:18 1 komentar
reševanje otrok iz kampa
PGD Podzemelj

Ne le na Gorenjskem, zaradi neurja so morali posredovati tudi gasilci iz Bele krajine, ki so popoldan pomagali 53 otrokom. Močan naliv in veter sta namreč razkrila šotor, v katerem so taborili v kampu Podzemelj. "Nekaj jih je zaradi šoka jokalo, a ko so zagledali gasilce in prižgane intervencijske luči, se je vse skupaj spremenilo v pravo dogodivščino," je za N1 povedal vodja intervencije.

Okoli poldneva se je nad Gorenjsko razbesnela močnejša nevihta in s seboj prinesla točo, tudi kot oreh veliko.

Neurje je zajelo tudi kamp Šobec na Gorenjskem.

Gasilci so na nekaterih delih kupe toče odvažali kar z bagri, posredovali so tudi zaradi izruvanih dreves in odkritih streh. Plohe in nevihte so se nato premikale proti jugu in dosegle Belo krajino, kjer pa so gasilci na pomoč priskočili 53 otrokom in njihovim mentorjem.

reševanje otrok iz kampa
Rdeči križ Metlika

V sklopu Rdečega križa Metlika so namreč taborili v kampu Podzemelj, ko jim je močan naliv z vetrom razkril šotor. “Preko regijskega centra za obveščanje smo dobili poziv, da je treba na suho prepeljati 53 otrok,” je za N1 povedal vodja intervencije Boris Pezdirc. 

reševanje otrok iz kampa
PGD Podzemelj

Poleg PGD Podzemelj, katerega član je, je nemudoma aktiviral še tri prostovoljna društva: Gradac, Dobravice in Krasinec. “Nekaj otrok je zaradi šoka jokalo, a ko so zagledali gasilce in prižgane intervencijske luči, se je vse skupaj spremenilo v pravo dogodivščino,” je opisal. Poškodovan ni bil nihče.

Otroke so gasilci prepeljali v gasilski dom Podzemelj, kjer bodo lahko na suhem “taborili” vse do petka. Organizatorji tabora pa so na Facebook zapisali: “Starši, otroci so na suhem in varnem. Nič skrbet.”

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje