Gasilec skočil v deročo vodo in rešil kolesarja

Slovenija 30. Sep 202209:17 0 komentarjev
Poplave
Klemen Zibelnik/PGD Dvor

Gasilci PGD Dvor so v četrtek popoldan rešili občana, ki je s kolesom poskušal prečkati poplavljeno cesto, vendar ga je spodnesel močan tok. Poveljnik društva je brez obotavljanja skočil v deročo vodo in rešil krajana, so zapisali na svoji spletni strani.

Zaradi močnega deževja so v četrtek močno narasle reke in prestopale bregove. Številne ceste so bile pod vodo, poplavljeni pa so bili tudi številni objekti.

Bregove je prestopila tudi Gradaščica in začela poplavljati ceste in travnike. Kot so zapisali gasilci PGD Dvor, vsi niso upoštevali zapore poplavljenih cest. V narasli vodi sta ostala ujeta dva avtomobila, ob 18.20 pa so morali gasilci reševati krajana, ki je poplavljeno cestišče poskušal prečkati s kolesom.

Okoli 40 centimetrov visoka voda ga je spodnesla in pristal je v deročem potoku, kjer se je potopljen do pasu držal za vejo. Opazila ga je soseda, ki je poklicala gasilce. Ravno takrat pa se je mimo pripeljal tudi poveljnik društva, ki je opravljal redni pregled terena ter prišel do mesta nesreče. “Brez obotavljanja je skočil v vodo ter ga zadržal in počasi privlekel nazaj na cesto. Tako je še pred prihodom ostalih gasilcev krajana rešil. S krajanom je bilo vse v redu,” so o reševanju s srečnim koncem zapisali v PGD Dvor.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!