Gradnja kanala C0: lastniki zemljišč grozili, da bodo s traktorji podrli ograjo

Slovenija 10. Mar 202315:39 6 komentarjev
Gradnja kanala C0
Žiga Živulovič jr./BOBO

Več lastnikov zemljišč ob gradbišču kanalizacijskega kanala C0 je danes grozilo, da bodo s traktorji podrli varovalno ograjo, Kot poroča portal 24ur.com, je na kraj prišla tudi policija.

Ob gradbišču kanalizacijskega kanala C0 v Ljubljani je bilo danes znova napeto. Več lastnikov zemljišč je grozilo, da bodo s traktorji podrli varovalno ograjo. Na kraj je prispela policija, je poročal spletni portal 24ur.com.

Kot kažejo posnetki, ki jih je objavil spletni portal, so lastniki zemljišč z okoli 10 traktorji grozili, da bodo podrli ograjo, s katero je obdano gradbišče. Na drugi strani ograje, na delovišču, so jih delavci opozarjali, da ogrožajo varnost ljudi na varovanem območju.

Na gradbišču je v zadnjih mesecih večkrat prišlo do incidentov. Več lastnikov zemljišč, ki trdijo, da gradnja poteka brez gradbenega dovoljenja, je že v preteklosti skušalo podreti varovalno ograjo. Nazadnje je prišlo do pretepa z varnostno službo, ki jo je najela ljubljanska občina, ki izvaja projekt.

Ljubljanski župan Zoran Janković je večkrat dejal, da imajo vsa potrebna dovoljenja za gradnjo, in zatrdil, da bodo projekt dokončali.

Projekt razburja med drugim tudi del opozicije v ljubljanskem mestnem svetu, ki občino poziva, naj projekt ustavi. Ker novi kanal poteka prek vodovarstvenega območja na območju Kleč, bi lahko bila v primeru nesreče ogrožena oskrba Ljubljane s pitno vodo, med drugim opozarjajo.

Povezovalni kanal C0 je del projekta nadgradnje sistema odvajanja komunalne odpadne vode v občinah Medvode in Vodice ter gradnje povezovalnega kanala v Mestni občini Ljubljana. Gradnja je v občinah Medvode in Vodice končana, v ljubljanski občini pa gradnja poteka še med Črnučami in Brodom.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje