Hitro in učinkovito: v štirih urah postavili ogrodje mostu čez Kamniško Bistrico

N1 video 01. Sep 202313:34 3 komentarji

Po tem, ko je stari most med avgustovskimi poplavami odnesla pobesnela Kamniška Bistrica, zdaj pospešeno gradijo nov, začasni most. Ogrodje zanj so postavili v le štirih urah. Občina Kamnik pa ob tem apelira državo, naj zagotovi denar za nov most, ki bo omogočal dvosmerni prevoz in prehod pešcev.

Med avgustovskimi poplavami je pobesnela Kamniška Bistrica odnesla del mostu na cesti med Stahovico in Kamnikom. V trenutku, ko je most dokončno popustil, je bil na njem celo avtomobil. Na srečo se v porušenju mostu nihče ni poškodoval.

Zdaj pa so čez Kamniško Bistrico uredili začasen most. Vozišče začasnega mostu bo široko štiri metre, most pa bo dolg 40 metrov. “Tako kot nekdanji most, bo tudi začasni most omogočal enosmerni promet z odstopom prednosti,” so zapisali na Občini Kamnik. Intenzivna dela so stekla pretekli teden, izvajalec del je Gorenjska gradbena družba.

Danes pa je infoPot na družbenem omrežju X sporočila, da dela napredujejo hitro ter učinkovito. Objavi so dodali dve fotografiji, ki sta nastali v razmaku štirih ur. Na prvi je videti začetek gradnje, na drugi pa konstrukcija že povezuje oba bregova Kamniške Bistrice.

Občina Kamnik ob tem poziva državo, naj zagotovi denar za gradnjo novega stalnega mostu, ki bo omogočal dvosmerni prevoz in prehod pešcev.

Šolski avtobus ne more do šole, zato ima obvoz

Zaradi gradnje mostu bo predvidoma do 7. septembra prepovedan promet od gasilskega doma PGD Kamniška Bistrica do gostilne Teran. Za vozila, ki jim je dovoljen dostop na to območje, je mogoč obvoz preko Mekinj, Godiča in Stahovice.

Prevoz otrok na Osnovno šolo Stranje bo potekal po ustaljenem voznem redu iz smeri Črnivec in iz smeri Mekinje-Bistričica. Ker v Zgornjih Stranjah avtobus ne more do šole, bodo vsi prevozi do šole potekali preko Kamnika in mimo nekdanje smodnišnice. Avtobus bo obračal pri šoli. Zaradi razmer na cesti in podaljšanja poti je mogoče pričakovati zamude. Otroci, ki živijo v Godiču in okolici, lahko prečkajo most pri betonarni ali preko mostu v Stahovica (pri Petru). Pri betonarni bo zagotovljeno dežurstvo občinskih redarjev oziroma pristojnih služb, so še zapisali na občini.

Številne ceste po državi zaradi avgustovske ujme ostajajo zaprte. Popolne zapore so na cestah: Poljana–Ravne, Soteska–Šentrupert, v Podgorju pri Letušu, Ravne na Koroškem–Dravograd, Ljubljana–Litija, pri Dolu (za tovorna vozila nad 3,5 tone je obvoz mogoč po avtocesti), Kamnik–Stahovica–Kamniška Bistrica in Kamnik–Gornji Grad, Podlom–Kranjski Rak–Luče, Luče–Ljubno ob Savinji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje