Huda ura tudi na Gorenjskem: neprehodne pohodne poti, tudi do slapa Savica

Slovenija 25. Jul 202311:39 > 12:37 0 komentarjev
Živim Kamnik/FACEBOOK

V noči na torek je bila huda ura tudi na Gorenjskem. Zaradi podrtega drevja danes ni mogoče obiskati slapa Savica in korit Mostnic, ovirane so številne pohodne in kolesarske poti v Kamniku.

Ponedeljkovo neurje je nevšečnosti povzročilo tudi na Gorenjskem. Tudi od tam poročajo o nalivih in močnem vetru, ki je izruval drevesa in odkrival strehe.

Zaradi podrtega drevja danes ni mogoče obiskati slapa Savica in korit Mostnic, so sporočili iz turističnoinformacijskih centrov Bohinj. “Doživetja lahko počakajo, vaša varnost pa ne more. Prosimo, vklopite razum, informirajte se in se izogibajte izpostavljenim območjem, dokler ne bo varno,” so še pozvali. Podobno je opozoril tudi bovški poveljnik civilne zaščite Edi Melinc, ki je pozval ljudi, naj spremljajo vremensko napoved in se pred nevihto ne odpravljajo v naravo.

Na neprehodne rekreacijske in kolesarske poti opozarjajo tudi v Kamniku.

Pohodniška pot na Špico je zaradi številnih podrtih in napol podrtih dreves ter polomljenih vej, ki visijo z dreves, na več mestih ponovno neprehodna in zelo nevarna, opozarjajo na turističnoinformacijskem centru Kamnik. Velja tudi popolna zapora ceste iz Palovč na Stari grad. Neprehodna in nevarna je tudi kolesarska pot med Kamnikom in Godičem. “Bodite skrajno previdni in omenjenih poti do odprave posledic neurja ne uporabljajte,” so še pozvali.

Tudi ob Sotočju med rekama Tolminko in Sočo, kjer bo v teh dneh potekal festival metal glasbe Tolminator, je podrto drevje onemogočilo dostop do kampa.

Zaradi slabega vremena so odpovedani nekateri dogodki, v Bohinju je odpovedan za danes napovedan vaški večer pod lipo. Že prejšnji teden so tam zaradi vremenskih nevšečnosti odpovedali tradicionalni prireditvi – vasovanje in kmečko ohcet.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!