Pred začetkom festivala Tolminator podrto drevje onemogočilo dostop do kampa

Kultura 25. Jul 202310:24 1 komentar
Zaprt dovoz do festivala Tolminator.
Zaprt dovoz do festivala Tolminator. (Foto: Tolminator/FACEBOOK)

Ob Sotočju med rekama Tolminko in Sočo se danes začenja nov festival metal glasbe Tolminator, v sklopu katerega bodo do konca tedna na dveh festivalskih odrih nastopili številni slovenski in tuji izvajalci. Festival na idilični tolminski lokaciji je organiziran, upoštevajoč nove omejitve občine, ki med drugim dovoljujejo največ 5.000 obiskovalcev.

V štirih dneh se bodo na festivalu, ki je nadomestil tradicionalni MetalDays, predstavile številne glasbene skupine različnih podzvrsti metala. Na oder bodo med drugim stopili Sodom, Morost, Aura Noir, Insomnium, Bölzer, Ater Era, Omega Sun, Finntroll in Meduzalem.

Na festivalskem prizorišču je sicer včerajšnje hudo neurje pustilo kar nekaj škode. Kot so sporočili organizatorji festivala, trenutno odpravljajo škodo.

“Podrta so številna drevesa, zaradi česar je cesta, ki vodi do kampa, popolnoma blokirana. Če se kdo od vas namerava zapeljati v Tolmin, naj se na kratko ustavi in ​​izkoristi priložnost za ogled mesta,” so zapisali in dodali, da bodo za čiščenje ceste potrebovali nekaj ur. Dostop do prizorišča bo tako zaprt do predvidoma 14. ure.

Kot so zapisali na spletni strani festivala, Tolminator s svojo prvo izvedbo sledi tradiciji metal festivalov v Tolminu. Dogodek tako nudi vse pozitivne elemente glasbe in neokrnjene narave, ki jih združuje v novo festivalsko doživetje ob Sotočju.

Lokacija lahko letos gosti največ šest tradicionalnih festivalov. Ob tem so tolminski občinski svetniki aprila potrdili, da se glasbeni program festivala na prostem lahko odvija največ osem ur dnevno in se zaključi najkasneje ob eni uri zjutraj.

V sklopu Tolminatorja bodo koncerti potekali do vključno petka, festival pa se bo uradno zaključil v soboto opoldan. Dan za tem se bo začel MetalDays, ki bo letos prvič potekal ob Velenjskem jezeru.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje