Janša predsednika državnega zbora obvestil o odstopu kmetijskega ministra

Slovenija 25. Apr 202214:45 > 15:25 0 komentarjev
Igor Zorčič
Foto: Uroš Kokol/N1

Predsednik vlade Janez Janša je danes predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča obvestil o odstopu kmetijskega ministra Jožeta Podgorška. Ministru bo funkcija prenehala, ko se bo državni zbor na seji seznanil z odstopom.

Predsednik vlade Janez Janša je v obvestilu predsedniku državnega zbora (DZ) Igorju Zorčiču zapisal, da je 20. aprila prejel pisno izjavo ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jožeta Podgorška, s katero ga je minister obvestil o odstopu s položaja. Podgoršek je po aferi z (ne)plačilom nastanitve v Bohinju odstopil s položaja. Trdi, da je žrtev izsiljevanja, zato je zadevo prijavil policiji. Z ministrskega položaja je odstopil v sredo, 20. aprila. V zadnjem televizijskem soočenju je predsednik vlade Janez Janša nato potrdil, je ta njegovo odstopno izjavo že sprejel, a s tem državnega zbora še ni seznanil.

“Ves čas sem deloval strokovno in v korist slovenskega kmetijstva, živilsko-pridelovalne industrije, gozdarstva, ribištva in lovstva. Trudil sem se za spodbujanje prehranske varnosti, krepitev podeželskih območij in krepitev skrbi za okolje. Vse omenjeno je razvidno iz številnih aktivnosti, zakonov in ostalih dokumentov, sprejetih v času mojega ministrovanja, rezultati katerega bodo segali v naslednje petletno obdobje,” je v odstopni izjavi, ki je objavljena na spletnih straneh DZ, zapisal Podgoršek.

Po poslovniku državnega zbora se šteje, da ministru preneha funkcija, ko je bil državni zbor na seji obveščen o odstopu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!