Namesto Barbutovskega na Ukom Petra Bezjak Cirman z RTVS

Slovenija 10. Avg 202217:07 > 21:01 8 komentarjev
Petra Bezjak Cirman
Saša Despot /BOBO

Dragana Barbutovskega, ki odhaja z mesta v. d. direktorja vladnega urada za komuniciranje (Ukom), bo zamenjala predsednica Sveta delavcev RTV Slovenija Petra Bezjak Cirman. To je v izjavi za N1 potrdila tudi sama.

Kot so popoldne sporočili iz kabineta predsednika vlade Roberta Goloba, kjer so za N1 potrdili odhod Dragana Barbutovskega, so stranke, ki sestavljajo vlado, “že v predvolilni kampanji opozarjale na škodljivost sovražnega govora v političnem diskurzu, poleg drugih organov pa se mora tej problematiki v večji meri posvetiti prav Urad Vlade RS za komuniciranje”.

V Golobovem kabinetu pravijo, da je predsednik vlade prav zato za v. d. direktorice “predlagal Petro Bezjak Cirman, nekdanjo novinarko RTV Slovenija in sedaj poklicno predsednico sveta delavcev RTV Slovenija in članico Nadzornega sveta RTV Slovenija kot predstavnico zaposlenih”. Kot napovedujejo, bo vlada o zamenjavi na mestu direktorja Ukoma predvidoma odločala v prihodnjih dneh. Zapisali so še, da bo Dragan Barbutovski v prihodnje zaposlen v kabinetu predsednika vlade na področju komuniciranja z mednarodno javnostjo.

Petra Bezjak Cirman je danes za N1 odhod potrdila in povedala le, da po 20 letih sicer s težkim srcem zapušča novinarstvo, da pa se novega izziva, kot je dodala, veseli.

Iz RTV Slovenija so ob tem sporočili, da “se je generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough odločil, da ugodi prošnji zaposlene, da se odpovedni rok v največji meri skrajša. Petra Bezjak Cirman bo tako lahko že predvidoma prihodnji teden začela z delom na delovnem mestu direktorice Ukoma”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje