Informacije N1: Po Simiču bo Furs začasno vodil Peter Grum

Gospodarstvo 08. Jun 202221:40 > 09. Jun 2022 06:07 3 komentarji
Peter Grum
N1

Vlada ima na dnevnem redu četrtkove seje tudi imenovanje vršilca dolžnosti direktorja Finančne uprave. To mesto bo po informacijah N1 zasedel Peter Grum.

Vlada Roberta Goloba naj bi na četrtkovi seji razrešila dosedanjega generalnega direktorja Finančne uprave Ivana Simiča, ki je po imenovanju nove vlade odstopil. Na njegovo mesto bo ministrska ekipa imenovala novega vršilca dolžnosti direktorja Fursa.

To bo po zanesljivih informacijah N1 postal Peter Grum, ki je bil v preteklosti na Fursu namestnik nekdanjega generalnega direktorja Petra Jenka. Grum je trenutno na ministrstvu za javno upravo generalni direktor direktorata za informatiko.

Grum je Finančno upravo zapustil po tem, ko je vlada Janeza Janše konec avgusta 2020 pred potekom mandata razrešila prejšnjega direktorja Petra Jenka, ki je Furs vodil od jeseni 2019.

Ivan Simič je po odstopu Furs vodil še naprej, saj mora direktorja s položaja razrešiti vlada. Nova vlada lahko imenuje le vršilca dolžnosti direktorja, v šestmesečnem obdobju pa je treba izvesti nov razpis, na katerem bo izbran generalni direktor Fursa za petletni mandat.

Dosedanji generalni direktor Fursa Ivan Simič je že maja napovedal, da bo po zaprisegi nove vlade odstopil. Ob napovedi odstopa je kot razlog navedel besede novega predsednika vlade Goloba, ki je dejal, da so dediščina prejšnje vlade nekompetentni ljudje na vodstvenih položajih. “V začetku junija bomo dobili novo vlado. Prišel bo novi finančni minister, ki si bo izbral svojo ekipo. Kot sem že napovedal, bom takrat odstopil. To pomeni, da se umikam z odhajajočo vlado, novemu finančnemu ministru pa omogočam, da si izbere novega direktorja Fursa, ki bo ustrezal njegovim kriterijem,” je dodal takrat. Po zaprisegi ministrske ekipe prvega junija je Simič svojo napoved tudi uresničil.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje