Odziv Janeza Janše in Boruta Pahorja po eksploziji kemične tovarne v Kočevju

Slovenija 12. Maj 202211:27 > 15:19 0 komentarjev
Janez Janša
PROFIMEDIA

Po eksploziji in požaru v kemični tovarni Melamin v Kočevju se je na družbenem omrežju Twitter oglasil tudi slovenski premier Janez Janša. Predsednik države Borut Pahor pa je izrazil solidarnost z vsemi prizadetimi v nesreči.

Slovenski premier Janez Janša je v odzivu na eksplozijo in požar v kemični tovarni Melamin v Kočevju na Twitterju zapisal, da so aktivirane vse potrebne sile za pomoč poškodovanim, omejitev posledic nesreče in zavarovanje prebivalstva in okolja, in dodal: “Uprava republike Slovenije za zaščito in reševanje usklajuje vse ukrepe. Vsi dejavniki vseh nivojev potrebne informacije in navodila dobijo od njih. Prioriteta življenja in zdravje ljudi.”

Na Twitterju se je oglasil tudi predsednik države Borut Pahor in zapisal, da je v telefonskem pogovoru s kočevskim županom Vladimirjem Prebiličem izrazil solidarnost z vsemi, ki jih je prizadela današnja nesreča. Ob tem se je županu in vsem pristojnim službam, ki so na terenu pomagale, zahvalil za posredovanje.

V kemični tovarni Melamin v središču Kočevja je zjutraj odjeknila močna eksplozija. V nesreči je bilo poškodovanih več kot 20 ljudi, od tega dva huje. UKC Ljubljana je aktiviral načrt za množične nesreče. Eksplozija je bila tako močna, da so jo čutili tudi prebivalci v okoliških stavbah. Gasilci so požar že pogasili. Zgradba tovarne je hudo poškodovana, udar je povzročil popokana okna tudi v okolici.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!