Jani Prednik priznava: Na zunanjepolitičnem področju SD ima barvo in okus

Slovenija 07. Jun 202315:24 6 komentarjev
tanja fajon jani prednik sd
Žiga Živulovič jr./BOBO

Z izvolitvijo Slovenije za nestalno članico Varnostnega sveta Združenih narodov so predsednici SD Tanji Fajon delnice znotraj stranke zrasle. Tudi najglasnejši kritiki delovanja in vodenja SD, med katere nedvomno sodi vodja poslanske skupine Jani Prednik, upajo, da se bo uspeh Slovenije odrazil v dvigu podpore Socialnim demokratom v javnosti.

Socialni demokrati ob izvolitvi Slovenije za nestalno članico Varnostnega sveta Združenih narodov zadovoljstva ne skrivajo. Čestitke predsednici stranke Tanji Fajon, ki je kot zunanja ministrica pri uspehu slovenske kandidature odigrala osrednjo vlogo, iz vrst SD dežujejo, pohvale v živo in na družbenih omrežjih se vrstijo. Kritik na račun delovanja in vodenja Socialnih demokratov, ki so bile v preteklih tednih v stranki precej prisotne, v teh zapisih ni. Delnice Tanje Fajon znotraj SD so zrasle.

Med najglasnejšimi kritiki delovanja SD in njenega vodenja je bil v preteklih dneh vodja poslanske skupine Jani Prednik. Javno je izpostavil, da je stranka izgubila vonj, okus in barvo ter postala nevidna. Pa tudi, da ne more več gledati, kako stranka stagnira.

Danes je Prednik dejal, da so torkov uspeh Slovenije pozdravili ne le v poslanski skupini SD in v stranki, temveč celotna koalicija in celo opozicija. “To je verjetno ena največjih zgodb slovenske diplomacije po osamosvojitvi in vsi smo lahko zadovoljni,” je izpostavil. Po njegovih navedbah je pomembno tudi to, da je projekt slovenske kandidature za Varnostni svet ZN začela prejšnja vlada, uspešno pa ga je dokončala sedanja vlada.

Srečanje Socialnih demokratov v ljubljanskem Mostecu
Denis Sadiković/N1

“To kaže, da desne in leve slovenske vlade lahko izpeljejo skupne projekte, kar bi morala biti naša usmeritev tudi v prihodnje,” je poudaril vodja poslanske skupine Socialnih demokratov. Kot najbolj zaslužno za uspeh projekta je navedel zunanjo ministrico Tanjo Fajon, ki da je pokazala, da je ena najboljših vodij slovenske diplomacije doslej.

Prednik tudi upa in verjame, da se bo torkov uspeh Slovenije odrazil v dvigu podpore Socialnim demokratom v javnosti. “Tudi državljani in državljanke so videli, da Socialni demokrati znamo,” je dodal. Torej meni, da Socialni demokrati vendarle imajo barvo, vonj in okus, smo vprašali vodjo poslancev SD. “Na tem področju (torej na področju zunanje politike op. p.)  zagotovo,” se je glasil odgovor.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje