Janša: Pošiljajo nas v penzijo, naš odgovor bo odhod na volišče

Slovenija 13. Nov 202208:58 42 komentarjev
Janez Janša
PROFIMEDIA

Prvak SDS Janez Janša je v odzivu na sobotne navedbe premierja Roberta Goloba na kongresu Gibanja Svoboda izpostavil, da se je treba upreti nestrpnosti in sovraštvu. "Pošiljajo nas v penzijo, v Argentino in na strelišče. Naš odgovor pa bo odhod na volišče," je zapisal na družbenem omrežju Twitter.

Premier in predsednik Gibanja Svobode Golob je na sobotnem kongresu stranke v Mariboru spomnil, da državljane letos čaka več volilnih nedelj. Ob tem se je zavzel za udeležbo na današnjih predsedniških volitvah, lokalnih volitvah prihodnji teden, pa tudi 27. novembra na glasovanju na referendumih o zakonih o vladi, o Radioteleviziji Slovenija in o dolgotrajni oskrbi.

Predvsem potrditev zakonov na referendumih bi bila simbolično pomembna, da, kot je dejal premier, ob zaključku supervolilnega leta volivci prvaku SDS Janši sporočijo: “Dosti te imamo, pojdi v penzijo, kamor tudi sodiš.”

Janša je podčrtal, da bo njihov odgovor na dikcijo predsednika vlade odhod na volitve danes, naslednjo nedeljo in 27. novembra. “Naj nihče ne ostane doma. Recimo odločen ne nestrpnosti in sovraštvu,” je pozval.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje