Jelka Godec o napadu na Grimsa: Ne pravimo, da policija laže (VIDEO)

Slovenija 11. Jan 202313:11 15 komentarjev

Poslanec SDS Branko Grims je bil le prva žrtev takšnega fizičnega napada, zato smo v državnem zboru tudi sprožili določene postopke, da bi se stvari vendarle uredile, je v oddaji N1 STUDIO ugotovitve policije komentirala vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec.

Kot smo ekskluzivno poročali na N1, je policija ugotovila, da v primeru napada na poslanca SDS Branka Grimsa pred državnim zborom oktobra lani, v katerem je ta prepoznal poskus umora, ni bilo fizičnega kontakta. Zato je preiskavo suma storitve kaznivega dejanja zaključila. Še naprej pa policija išče neznano osebo, ki so jo posnele nadzorne kamere, saj dejanje po navedbah Policijske uprave Ljubljana vsebuje elemente ravnanja, ki ga obravnava kot prekršek.

Preberite še: Policija o napadu na poslanca Grimsa: Fizičnega stika ni bilo

Na vprašanje N1, kako komentira ugotovitve policije in ali je o njih že obveščen, je Grims v ponedeljek odgovoril: “Očitno se želi relativizirati napad na poslanca, ker se noče najti napadalec na opozicijskega poslanca.”

Godec: Stojim za besedami kolega Grimsa

Ugotovitve policije je v N1 STUDIO pokomentirala vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec. Dejala je, da v stranki ne govorijo, da policija laže. Pri tem je poudarila, da policijske preiskave ne more komentirati, saj ne pozna podrobnosti in postopkov preiskave, in še enkrat ponovila, da v stranki stojijo za besedami strankarskega kolega Grimsa.

“Napada se poslance, ne glede na to, iz katere politične stranke prihajajo. Kolega Grims je bil le prva žrtev takšnega fizičnega napada, zato smo v državnem zboru tudi sprožili določene postopke oziroma prošnje na kolegij predsednice državnega zbora, da bi se stvari vendarle uredile,” je dejala in dodala, da zadeve stojijo, čeprav se ne ve, kdaj bo na vrsti naslednji poslanec.

Preberite še: SDS: Grims je zaradi napada dobil tudi atipično pljučnico

Poslanka Gibanja Svoboda Tamara Kozlovič je dodala, da so v stranki proti vsakršnemu nasilju in imajo do njega ničelno toleranco. Pri tem je izpostavila, da se sama kot poslanka počuti popolnoma varno, zato se je tudi brez težav udeležila torkove stavke pacientov.

SDS: Grims je zaradi napada dobil atipično pljučnico

Iz poslanske skupine SDS pa so včeraj v odzivu na poročanje N1 zapisali, da odločitvi policije ostro nasprotujejo. “Nesporno način napada jasno izraža naklep; zdravstvene posledice, vključno z atipično pljučnico zaradi okužbe ob napadu, pa so vse dokumentirane z zdravniškimi izvidi,” so zapisali. Kot je mogoče razumeti, naj bi se Grims okužil, ker ga je napadalec, kot je dejal oktobra, pljunil.

Po navedbah SDS so vse izjave Grimsa in drugih njihovih poslancev, ki so bile podane po incidentu, resnične in pri njih vztrajajo. “Magister Branko Grims je policiji predložil tudi zdravniški izvid ambulante za nujno medicinsko pomoč, ki kot verodostojen dokument dokazuje poškodbe, nastale zaradi napada. Dejstvo, da je policija odločitev sprejela zgolj na podlagi pomanjkljivih posnetkov kamer, s katerimi se zlahka manipulira, je zato nedopustno in neprofesionalno,” so včeraj še poudarili v poslanski skupini SDS.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje