Novost na Brniku: jeseni z letalom na dve novi destinaciji. Kateri?

Slovenija 30. Jun 202310:06 3 komentarji
Letalstvo - naslovna
Žiga Živulović jr./Bobo

Destinacijam, na katere lahko z letom potujete iz Ljubljane, se pridružujeta dve novi. Od septembra bodo z ljubljanskega letališča namreč dvakrat na teden poletela letala v Luksemburg in Skopje. Na letališču Jožeta Pučnika sicer letos opažajo občutno povečanje števila potnikov, na kar vpliva tudi razširjen poletni vozni red, ki je že bogatejši za osem rednih destinacij.

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana bo od septembra bogatejše za dve novi letalski povezavi. Luksemburški prevoznik Luxair bo od 14. septembra dvakrat tedensko letel v Luksemburg, madžarski nizkocenovnik Wizz Air pa od 27. septembra dvakrat tedensko v Skopje. Skupno bo tako z Brnika na voljo 23 neposrednih povezav z 19 rednimi prevozniki.

Povezava z Luksemburgom bo na voljo vsak četrtek in nedeljo, s Skopjem pa vsako sredo in nedeljo, so sporočili iz družbe Fraport Slovenija, ki upravlja ljubljansko letališče.

“Veseli nas, da se je prevoznik Luxair odločil vstopiti na slovenski trg. Novi leti bodo zanimivi za poslovne in turistične potnike ter za slovensko diasporo v Luksemburgu,” je dejala poslovodna direktorica Fraporta Slovenija Babett Stapel.

Kot je dodala, se je število potnikov glede na lanski junij občutno povečalo, dober prirast obetata tudi prometno najmočnejša meseca julij in avgust.

Letališče Jožeta Pučnika
Žiga Živulovič jr./ BOBO

Bogatejši poletni vozni red

Ponudbo letov z ljubljanskega letališča je v poletnem voznem redu že dopolnilo osem rednih destinacij: Aegean Airlines v Atene, British Airways v London (Heathrow), Transavia v Amsterdam, Transavia France v Pariz (Orly), Finnair v Helsinke, GP Airlines v Prištino, Israir Airlines/El Al/Sundor v Tel Aviv in Air Montenegro v Tivat.

“S pogostejšimi leti na pomembna vozlišča so izboljšane možnosti letenja na vse konce sveta. Lufthansa je okrepila letenje v Frankfurt, kamor so leti na voljo do trikrat na dan, tudi v zgodnjih jutranjih urah. Pogostejši leti so v poletnem voznem redu na voljo še v Istanbul, Pariz, Varšavo in Bruselj,” so zapisali v upravljalcu brniškega letališča.

Luksemburški prevoznik Luxair se je prijavil tudi na državni razpis za večjo letalsko povezljivost Slovenije. Danes bo sicer objavljen nov, saj so s prvega – nanj se je prijavil še črnogorski To Montenegro – ostala nerazdeljena sredstva.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje