Joker Out pred Evrovizijo na turnejo: gostil jih bo tudi britanski BBC

Magazin 23. Mar 202308:18 1 komentar
Joker Out
Katja Kodba/RTV Slovenija

Slovenski predstavniki na letošnji pesmi Evrovizije, skupina Joker Out, se pred odhodom v Liverpool podajajo na turnejo po bližnjih mestih. Nastopili bodo na odru v Barceloni, Varšavi, Tel Avivu, Madridu, Amsterdamu, Londonu in Liverpoolu. V letošnjem evrovizijskem mestu se bodo glasbeniki ustavili že prihodnji teden, kjer bodo gostje na britanskem radiu BBC.

Skupina Joker Out pet tednov pred odhodom v Liverpool, kjer bo Slovenijo zastopala na izboru za letošnjo pesem Evrovizije, v soboto v Španiji začenja serijo predevrovizijskih nastopov. Pot jih bo v prihodnjih dneh vodila od Barcelone čez Varšavo, Tel Aviva, Madrida, Amsterdama in Londona do Liverpoola.

Angleško pristaniško mesto Liverpool bo skupina Joker Out sicer obiskala že naslednji teden. Tam bodo posneli video za naslednji singel New Wave in nastopili na britanskem radiu BBC. Konec meseca bo izšla še angleška verzija pesmi Carpe Diem. S slovensko različico pesmi bo skupina nastopila na evrovizijskem polfinalnem večeru v Liverpoolu 11. maja.

Pripravljajo album v angleščini

“Čeprav se mogoče zdi, da smo v zadnjem času nekoliko mirovali, so v resnici za nami zelo delovno intenzivni tedni priprav. Verjetno kar drži tisti rek, da se v zabavni industriji največ dogaja takrat, ko se najmanj vidi. Seveda živimo za ure, ko smo na odrih, ko pojemo, igramo in se družimo z ljubitelji naše glasbe, ampak da lahko tam res uživamo, je treba prej postoriti tisoč in eno stvar. Pri tako velikih projektih, kot je Pesem Evrovizije, je priprav še veliko več, za povrh pa vmes ustvarjamo še angleški album in se dogovarjamo za poletne festivalske nastope v širši regiji,” so ob tem sporočili iz skupine Joker Out. Njeni člani sicer že komaj čakajo na začetek druženj z glasbenimi kolegi in oboževalci Evrovizije po vsej Evropi.

Na svojem kanalu na YouTubu je skupina že objavila prvi del dokumentarne spletne serije z naslovom Joker Out Carpe Diem Series, ki prinaša vpogled v zakulisje nastajanja angleškega albuma, Misije Liverpool in vsakdanjika priljubljene skupine izpod prstov vizualnega guruja Marka Pirca, so sporočili iz TrickyDisco!PiArt.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje