Kako lahko s starim papirjem pomagate živalim

Slovenija 24. Maj 202412:47 > 01. Jun 2024 07:34 1 komentar
Slika je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Prvo junijsko soboto Društvo za zaščito živali v Ljubljani organizira akcijo zbiranja starega papirja. Zbran papir bo predalo v reciklažo, celoten izkupiček pa namenilo Zavetišču Horjul in Zavodu SVSP – Skupina Veterinarjev Sterilizira Potepuhe.

Društvo za zaščito živali Ljubljana (DZZZ), ki se že več kot dve desetletji zavzema za dostojno življenje vseh živali, vnovič vabi, da se pridružite akciji zbiranja papirja. Tudi letošnja akcija, ki poteka 1. junija, bo poleg skrbi za živali namenjena tudi varstvu okolje, saj le nekaj dni kasneje, 5. junija, obeležujemo svetovni dan varstva okolja.

Papir lahko prinesete na zgornje parkirišče Centra Vič (Jamova cesta 105, Ljubljana, uvoz z Jamove ceste).

Zbran papir bo predalo v reciklažo, izkupiček pa namenilo Zavetišču Horjul in Zavodu SVSP  – Slovenski veterinarji sterilizirajo potepuhe.

Na akciji zbirajo časopise, revije, reklamne kataloge, stare učbenike, zvezke, stare knjige, star papir, podjetja pa tudi odvečni papir. Starim knjigam bodo tudi na tokratni akciji v Društvu za zaščito živali poskušali najti nove lastnike in jih v zameno za donacijo ponudili obiskovalcem.

Foto: Društvo za zaščito živali

Organizatorji obiskovalce naprošajo, da ne nosijo večjih količin kartona.

Večjih količin potrebščin za živali ne zbirajo, saj jih imajo v skladišču dovolj. Veseli pa bodo donacij vlažnih robčkov vseh vrst, tako za površine kot otroških, pleničnih podlog in vreč za smeti vseh velikosti, saj jih uporabljajo pri čiščenju kletk za živali in prostorov v zavetišču.

Društvo vsako leto organizira kar dve akciji, prvo soboto v juniju posveti svetovnemu dnevu varstva okolja, drugo soboto v oktobru pa svetovnem dnevu živali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje