Kako star papir rešuje živali?

Slovenija 04. Jun 202213:54 > 16:43 0 komentarjev
pes
PROFIMEDIA

Na prvo junijsko soboto je Društvo za zaščito živali v Ljubljani organiziralo akcijo zbiranja starega papirja. Do 11. ure so napolnili že prvi zabojnik, zbran papir bodo predali v reciklažo, celoten izkupiček pa namenili Zavetišču Horjul in Zavodu SVSP.

Do 11. ure je bil prvi veliki zeleni zabojnik na parkirišču Centra Vič v Ljubljani že zapolnjen, zbranih je bilo prvih 7,5 tone starega papirja. Društvo za zaščito živali Ljubljana (DZZZ), ki se že več kot dve desetletji zavzema za dostojno življenje vseh živali, namreč vnovič organizira akcijo zbiranja starega papirja. Letošnja 29. akcija je posvečena svetovnemu dnevu varstva okolja, ki ga  obeležujemo 5. junija. Zbran papir bodo nato predali v reciklažo, izkupiček pa namenili Zavetišču Horjul in Zavodu SVSP – Slovenski veterinarji sterilizirajo potepuhe (ang. Slovenian Vets For Stray Pets).

Papir bodo v društvu zbirali do 18. ure, zbirajo pa tudi tudi rjuhe, brisače, plenične podloge, sanitetni material, material za čiščenje in razkuževanje ter druge potrebščine za živali. Zbrani material bodo razdelili med Zavetišče Horjul za njihove varovance in Zavod SVSP za pomoč živalim, ki so s svojimi skrbniki prišle iz Ukrajine.

Ker pa se med starim papirjem pogosto znajdejo tudi stare knjige, jim bodo na tokratni akciji v Društvu za zaščito živali poskušali najti nove lastnike.

Na zadnji akciji zbiranja papirja za živali, ki so jo ob svetovnem dnevu živali organizirali 2. oktobra, so v enem dnevu napolnili skoraj tri zabojnike. Zbrali so 13.880 kilogramov starega papirja, tona papirja pa je bila vredna nekaj manj kot 90 evrov. Društvo vsako leto organizira kar dve akciji, prvo soboto v juniju posveti svetovnemu dnevu varstva okolja, drugo soboto v oktobru pa svetovnem dnevu živali.

N1
N1
N1
N1
N1
N1

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!