Kako so se gasilci do podrtega drevesa prebijali mimo dolgega zastoja (VIDEO)

Slovenija 19. Jul 202309:22 1 komentar

Močni sunki vetra, ki so državo v torek zvečer zajeli skupaj z neurji, so številne težave povzročili tudi v Posočju. V okolici Kobarida je veter podrl več dreves, eno je padlo na glavno cesto, zato so nastali dolgi zastoji. Skozi kolono so se s težavo prebijali tudi gasilci, ki so drevo odstranili.

Torkova neurja so znova razdejala več predelov države. Močan veter in nalivi niso prizanesli niti Posočju, v katerem so imeli gasilci polne roke dela predvsem s podrtim drevjem.

V okolici Kobarida je podrto drevje na cestah ohromilo promet. V Posočju je v tem obdobju tudi veliko turistov, zato so marsikje nastale dolge kolone vozil. Skozi eno takih so se prebijali tudi kobariški gasilci, ki so hiteli odstranjevat podrto drevo.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so na Kobariškem gasilci prejeli štiri prijave dogodkov, povezanih z neurjem.

Gasilci posredujejo tudi danes, ljudem pomagajo predvsem pri prekrivanju poškodovanih streh in odstranjevanju podrtih dreves. Več klicev na pomoč so imeli tudi na Tolminskem in Bovškem, gasilci pa so na pomoč hiteli tudi v občini Kanal ob Soči.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje