Kakšne bodo cene najema stojnic in sejemskih hišic v času prazničnega decembra?

Slovenija 30. Okt 202315:47 2 komentarja
stojnica, božični sejem, sejemska hiša, božič, ljubljana
N1

Turizem Ljubljana je konec minulega tedna objavil javni poziv za zbiranje vlog za najem stojnic na Miklavževem sejmu, za najem sejemskih hišic za darilni program na Prazničnem sejmu ter najem malih in velikih gostinskih hišic na Prazničnem sejmu v Ljubljani. Cene za najem se gibljejo od nekaj sto do nekaj tisoč evrov.

Cena stojnice na Miklavževem sejmu, ki bo potekal od 3. do 6. decembra na Prešernovem trgu, je 333 evrov, ponujajo pa pet stojnic. Na stojnicah se smejo prodajati izključno izdelki iz testa, lecta, sadje, sladkarije v darilni embalaži, kape, šali in lesene igrače. Izdelki morajo biti primerni za obdarovanje ob Miklavžu, so zapisali v javnem pozivu.

Praznični sejem pa bo med 1. decembrom in 1. januarjem 2024 potekal na več lokacijah v Ljubljani. Darilni program bodo lahko ponudniki prodajali v 31 sejemskih hišicah na Bregu, v treh hišicah na Petkovškovem nabrežju in treh hišicah na Gallusovem nabrežju. Cena hišice je 1700 evrov, v njih pa smejo ponudniki prodajati predmete, ki po svojem namenu in obliki ustrezajo prazničnemu vzdušju in predstavljajo priložnostna darila.

V pozivu so zapisali, da imajo prednost ponudniki slovenskih ter ročno izdelanih izdelkov, ki so prejeli nagrade s področja umetnosti, obrti ali oblikovanja.

Gostinci pa lahko najamejo male ali velike gostinske hišice na Prazničnem sejmu, in sicer v času od 1. decembra letos do 7. januarja 2024. Hišice bodo na različnih lokacijah imele različen delovni čas.

stojnica, božični sejem, sejemska hiša, božič, ljubljana
N1

Vsaj tri male gostinske hišice bodo postavili na Bregu, cena najema je 3000 evrov. Tri male hišice bodo postavili na Kongresnem trgu, cena najema je 5000 evrov. Štiri male gostinske hišice bodo tudi na Cankarjevem nabrežju, cena najema je 6000 evrov. Ena mala hišica pa bo stala na Stritarjevi ulici, cena najema je tudi pri tej 6000 evrov.

V malih gostinskih hišicah bodo smeli prodajati ozko izbrano gostinsko ponudbo iz nabora kulinarične ponudbe Okusi Ljubljane ter napitke. Za male hišice bodo ponudniki morali dodatno plačati priklop in pavšalno porabo električne energije v višini 1750 evrov.

Eno veliko gostinsko hišico bodo postavili na Gallusovem nabrežju, cena najema je 5000 evrov. Ena velika hišica bo stala tudi na Bregu, cena najema je 10.000 evrov. Po ceni 12.000 evrov za veliko gostinsko hišico bodo lahko ponudniki najeli eno hišico na Kongresnem trgu, eno hišico na Stritarjevi ulici, eno hišico na križišču Wolfove ulice in Kongresnega trga ter tri hišice na Prešernovem trgu. Postavili bodo tudi eno hišico na Cankarjevem nabrežju, cena najema pa je 15.000 evrov.

V velikih gostinskih hišicah mora ponudnik zagotoviti vsaj eno jed iz nabora kulinarične ponudbe Okusi Ljubljane. Za velike hišice bodo ponudniki morali dodatno plačati priklop in pavšalno porabo električne energije v višini 2625 evrov.

Vse navedene cene so brez DDV, so še zapisali v javnem pozivu. Vloge sprejema podjetje Euro Varia, rok za prijavo pa je 6. november do 17. ure.

Vroča kri na dražbi utic za kostanj

Mestna občina Ljubljana je organizirala dražbo za najem utic za peko in prodajo kostanja, najvišjo ceno pa je dosegla utica na Prešernovem trgu. Cena najema je poskočila kar na 51.500 evrov, na dražbi pa je bilo zaradi višanje cene burno dogajanje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje