Kakšno bo vreme ta konec tedna

Slovenija 09. Jun 202310:16 0 komentarjev
nevihta
PROFIMEDIA

Tudi konec tedna bo vreme precej nepredvidljivo. Plohe in nevihte bodo nastajale tako v soboto kot v nedeljo, zato na izlet ali sprehod le vzemite dežnik.

Po močnejših nevihtah, ki so včeraj zajele velik del države, je petek vsaj za zdaj miren in sončen. A sredi dneva in popoldne lahko tudi danes pričakujemo plohe in nevihte, ki se lahko prav tako razvijejo v močnejše. Vreme se bo umirilo proti večeru.

Sobota bo zjutraj po nižinah meglena ali oblačna. Ob jutranji kavi na terasi ali balkonu se bodo temperature gibale med 11 in 17 stopinjami, čez dan pa med 22 in 27 stopinjami Celzija. Tudi v soboto bodo popoldne krajevne plohe in nevihte, ki se bodo zlasti v vzhodni polovici Slovenije nadaljevale tudi v noči na nedeljo. Zadnji dan vikenda bo vremensko precej podoben soboti.

Če razmišljate o izletu na Obalo, ima morje v Kopru trenutno res že 22,8 stopinje Celzija, a se bo zaradi burje konec tedna shladilo za okoli dve stopinji, zato bo skok v vodo rezerviran za bolj pogumne.

Bolj stabilno vreme lahko pričakujemo v začetku prihodnjega tedna, saj bo v ponedeljek sončno, za zdaj pa kaže, da bodo krajevne padavine malo verjetne.

V Tihem oceanu se je začel el niño, naravni vremenski pojav. Meteorologi pričakujejo, da bo prispeval k še dodatnemu segrevanju že tako vse toplejšega planeta. Po svetu bi lahko povzročil suše, poplave in monsune.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!