Kakšno bo vreme ta konec tedna

Slovenija 08. Dec 202301:00
sneg
Žiga Živulović jr./Bobo

Ta konec tedna bo v notranjosti države deževalo, ponekod pa tudi snežilo. Že v začetku prihodnjega tedna pa prihaja manjša otoplitev.

Danes dopoldne bo še pretežno jasno, po nižinah bo vztrajala nizka oblačnost ali megla. Popoldne bo oblačnost od zahoda naraščala. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 5, na Primorskem od 7 do 10 stopinj Celzija, kaže napoved Agencije RS za okolje (Arso).

V noči na soboto in v soboto zjutraj bodo rahle padavine, v notranjosti kot rahel sneg. Dopoldne bo rahlo sneženje tudi na vzhodu ponehalo, v zahodnih krajih se bo popoldne razjasnilo.

V nedeljo zjutraj bo oblačno, po nižinah bo prehodno rahlo deževalo. Čez dan se bo delno razjasnilo.

V ponedeljek se bo od zahoda oblačnost povečala, nekaj jasnine bo v severni in vzhodni Sloveniji. Ponekod bo zapihal jugozahodnik, topleje bo, še kaže napoved Arso.

Kakšno bo vreme od 11. do 16. decembra

V ponedeljek in torek bo nad delom zahodne in srednje Evrope območje nizkega zračnega tlaka. Z zahodnimi vetrovi nas bo dosegel toplejši zrak. V sredo se bo ciklon pomaknil proti vzhodu, nad severnim Sredozemljem bo najverjetneje nastalo samostojno samostojno ciklonsko območje. V četrtek se bo nad zahodno Evropo krepil anticiklon, ki se bo proti koncu tedna razširil nad naše kraje.

V ponedeljek in torek bo več oblačnosti, a še kaže na suho vreme. Več jasnine bo na vzhodu Slovenije. Ponekod bo pihal jugozahodnik, občutno topleje bo. Najvišje temperature bodo od 4 do 11 °C, še kakšno stopinjo več bo na Primorskem. Verjetnost padavin se bo povečala v sredo in v noči na četrtek, po nižinah bo najverjetneje le deževalo. V četrtek, petek in soboto kaže na deloma jasno vreme z nekaj burje na Primorskem. Hladneje bo, a zaenkrat je še negotovo kako izrazita bo ohladitev.