Kakšno vreme bomo imeli v prihodnjih dneh?

Slovenija 14. Dec 202201:00
vreme
Denis Sadiković/N1

V noči na sredo bo v severni Sloveniji delno jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -2, ob morju okoli 0 stopinj Celzija.

V noči na sredo bo v severni Sloveniji delno jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -2, ob morju okoli 0 stopinj Celzija. V sredo bo pretežno oblačno, nekaj jasnine bo občasno na severu Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem okoli 7 stopinj Celzija, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

V četrtek bo sprva delno jasno, po nižinah bo precej megle in nizke oblačnosti. Čez dan se bo povsod pooblačilo, na zahodu bo proti večeru začelo deževati. V noči na petek se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo. Po nižinah bo deževalo, le v gornjesavski dolini bo lahko snežilo.

V petek bo oblačno. Padavine bodo dopoldne prehodno oslabele, popoldne pa se bodo znova okrepile. V noči na soboto se lahko meja sneženja ponekod spusti do nižin. V soboto čez dan bodo padavine ponehale, na Primorskem bo pihala burja.

Kakšno bo vreme od 17. do 22. decembra

Po prehodu vremenske fronte bo v soboto nad srednjo Evropo nastalo izrazito območje visokega zračnega visokega zračnega tlaka, ki bo pričelo slabeti šele ob koncu obdobja. Nova vremenska fronta bo območje Alp predvidoma prešla v četrtek.

V noči na soboto se lahko meja sneženja ponekod spusti do nižin. V soboto bodo padavine hitro ponehale, jasnilo se bo. V nedeljo in v prvi polovici prihodnjega tedna kaže na suho vreme. Spet bo hladneje, krepil se bo temperaturni obrat. Sprememba vremena z novimi padavinami je možna predvidoma šele v četrtek, še napoveduje Arso.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.