Kakšno vreme nas čaka ob koncu tedna?

Slovenija 16. Dec 202201:00
ZLED POSTOJNA EKSTREMNE VREMENSKE RAZMERE NOTRANJSKA NARAVNA KATASTROFA LEDENI OBJEM
Aleš Srnovršnik/BOBO

Ponoči bo deževalo, ponekod bo nevarnost poledice. V petek bo oblačno, občasno bo še deževalo.

Ponoči bo oblačno, dež bo v prvem delu noči od zahoda zajel vso Slovenijo, le v Gornjesavski dolini bo lahko snežilo. Po nekaterih nižinah bo nastajala poledica. Ob morju bo pihal jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem od 6 do 9 stopinj Celzija, napoveduje Agencija za okolje.

V četrtek zvečer in ponoči bo predvsem v severovzhodni Sloveniji po nižinah in dolinah z negativno temperaturo nevarnost poledice. Poledica bo krajevno možna tudi drugod, razen v jugozahodni Sloveniji.

V petek bo oblačno, občasno bo deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

V noči na soboto se bo meja sneženja spustila do nižin, na Primorskem bo zapihala burja. V soboto sredi dneva bodo padavine povsod ponehale, popoldne se bo pričelo jasniti. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno s hladnim jutrom. Po nekaterih nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost. Burja bo v ponedeljek ponehala.

Kakšno bo vreme od 19. do 24. decembra

V ponedeljek bomo še na obrobju območja visokega zračnega tlaka, ki bo imelo središče nad vzhodno Evropo. V nadaljevanju obdobja pa bo nad Atlantikom globok ciklon, nad nami bo prevladoval jugozahodni veter, s katerim bo pritekal razmeroma topel in vlažen zrak.

V ponedeljek bo suho vreme, največ sonca bo na Primorskem in v višjih legah. V torek in sredo bo na vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno in povečini brez padavin. Od četrtka naprej se bo verjetnost za padavine nekoliko povečala. Temperature bodo primerne letnemu času.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.