Po dveh letih se danes vračajo spektakularni skoki z mosta

Slovenija 14. Avg 202207:08 0 komentarjev
Kanal ob Soči
Alen Milavec/BOBO

V Kanalu ob Soči se bodo danes odvili 31. skoki z mosta, ki jih prireja Turistično društvo Kanal ob Soči. Skoke prirejajo od leta 1989, doslej pa so odpadli štirikrat: leta 1991 zaradi osamosvojitvene vojne, leta 2002 zaradi dežja ter lani in predlani zaradi epidemije koronavirusa.

Skoki s 17-metrskega kanalskega mostu potekajo v treh disciplinah, ki so skok na noge, lastovka kot kanalska disciplina in figurativni skoki. Leta 2019 je zmago odnesel Britanec Aidan Heslop, najboljši Slovenec je bil Mariborčan Aleš Karničnik.

Kanal ob Soči
Alen Milavec/BOBO

Danes dopoldan se bodo na kanalskem glavnem trgu predstavili vozniki starodobnih vozil s svojimi konjički. Popoldne bo na vrsti revija najmlajših skakalcev v vodo, ob 16. uri pa se bo začel uradni del tekmovanja. Na njem se bodo pomerili tudi tekmovalci iz Danske, Nemčije, Francije, Italije, BiH in Srbije, je povedal predsednik Turističnega društva Kanal Branko Dolenc.

Kanal ob Soči
Alen Milavec/BOBO

Skoke v vodo bo popestrilo glasbeno dogajanje, del prireditve bo tudi predstavitev letošnje članske prve ekipe odbojkarskega prvoligaša Salonit Anhovo iz Kanala. Na športnem igrišču ob Osnovni šoli Kanal bo zvečer zabava.

Skoki z mosta so ena od prireditev z najdaljšo tradicijo v Kanalu. V letih 2005 in 2006 so jih organizirali za svetovni pokal. Najboljši skakalci sveta so takrat tekmovali z zvišanega odskočišča, od gladine Soče oddaljenega 23 metrov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.