Kandidatka za ministrico se bo odboru za zdravstvo predstavila prihodnji teden

Slovenija 04. Okt 202314:34 1 komentar
Valentina Prevolnik Rupel
Valentina Prevolnik Rupel (Foto: Žiga Živulović jr. /BOBO)

Kandidatka za ministrico za zdravje Valentina Prevolnik Rupel se bo odboru za zdravstvo predstavila v ponedeljek ob 15. uri, je razvidno s spletne strani državnega zbora. Pričakovati je, da bo kandidatka ob podpori koalicije zaslišanje uspešno prestala, nato pa bo o njej odločal še državni zbor, po pričakovanjih prav tako v prihodnjem tednu.

Predsednik vlade Robert Golob je v torek v državni zbor poslal predlog za imenovanje trenutne državne sekretarke Valentine Prevolnik Rupel za novo ministrico za zdravje.

Ob zeleni luči poslancev bo Prevolnik Rupel na čelu zdravstvenega resorja kot ministrica s polnim mandatom nasledila Danijela Bešiča Loredana, ki je s funkcije odstopil julija. Po njegovem odstopu je sicer vodenje resorja začasno prevzel predsednik vlade Robert Golob.

Prevolnik Rupel je po izobrazbi ekonomistka, pred opravljanjem funkcije državne sekretarke na ministrstvu za zdravje je delovala kot raziskovalka in znanstvena svetnica na Inštitutu za ekonomska raziskovanja v Ljubljani, kjer se je ukvarjala s področjem zdravstva in dolgotrajne oskrbe. Je tudi članica strateškega sveta za zdravstvo, ki deluje pri predsedniku vlade.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje