Kdaj v Ljubljano prihajata Miklavž in dedek Mraz? (DATUMI)

Slovenija 21. Nov 202314:58 3 komentarji
Miklavž, Ljubljana
Borut Živulović/Bobo

Decembra bosta Ljubljano obiskala tudi Miklavž in dedek Mraz. Kdaj in kje ju boste lahko srečali?

S prižigom prazničnih lučk se bo čez dober teden tudi v Ljubljani začel veseli december. V prestolnici, ki bo v soju lučk zažarela v petek, 1. decembra, v prazničnem času pripravljajo vrsto prireditev in koncertov. Seznam nastopajočih, ki jim boste decembra lahko prisluhnili na več prizoriščih po mestu, si oglejte v članku Bliža se veseli december: kdo bo nastopal v Ljubljani.

Mlajši in mlajši po srcu pa se decembra najbolj veselijo prihoda dobrih mož. Ljubljančane bosta tudi letos obiskala Miklavž in dedek Mraz.

V torek, 5. decembra (17.00–18.30), bo od Krekovega do Prešernovega trga potekal Miklavžev sprevod, ki ga bodo spremljali parklji, vragi in zbor angelčkov. Ti bodo otrokom delili pecivo, sadje in bombone. Na Prešernovem trgu bo Miklavž nagovoril otroke.

V zadnjih dneh letošnjega leta (od 26. do 30. decembra) pa se bo izpod Triglava v svoji kočiji z vpreženimi lipicanci v Ljubljano pripeljal dedek Mraz. Ta bo zbrane med 17. in 19. uro obiskal v spremstvu snežakov, medvedov, zajcev ter drugih bitij iz ljudskih pripovedk in pravljic. Otroke bo pozdravil na svoji tradicionalni poti s postanki pred Mestno hišo ter na Prešernovem in Novem trgu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje