Kdo bodo najožji sodelavci Roberta Goloba

Slovenija 01. Jun 202219:25 > 19:49 1 komentar
Robert Golob
PROFIMEDIA

Na današnji ustanovni seji vlade so na dnevnem redu tudi kadrovska imenovanja. Kdo bodo najožji sodelavci novega predsednika vlade Roberta Goloba?

Na dnevnem redu ustanovne seje vlade je vrsta kadrovskih točk, kjer bodo med drugim imenovani tudi državni sekretarji v kabinetu premiera Roberta Goloba.

Za vodjo kabineta predsednika vlade bo imenovana Petra Škofic. Nekdanji obrambni minister Anton Grizold bo državni sekretar za obrambno in varnostno politiko. Bivši ambasador v Rusiji, nato pa stalni predstavnik Slovenije pri Natu v Bruslju in vodja misije pri Ovseju na Dunaju Andrej Benedejčič bo državni sekretar za nacionalno in zunanjo varnost.

Nekdanji veleposlanik v Italiji in na Hrvaškem Vojko Volk bo kot državni sekretar v Golobovem kabinetu zadolžen za področje mednarodnih zadev, Igor Mally, ki je bil državni sekretar že pri premierju Marjanu Šarcu, bo tudi tokrat pokrival zadeve EU.

Bivša poslanka SD Melita Župevc bo skrbela za strateško komuniciranje, državna sekretarka, ki bo usklajevala delo vlade in državnega zbora, pa bo postala nekdanja poslanka SAB Maša Kociper. Državna sekretarka za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud bo postala Maksimiljana Polak, na mesto državne sekretarke za medgeneracijski dialog in stanovanjsko politiko pa bo imenovana Nataša Sax.

Kot smo poročali, bodo na ustanovni seji imenovali tudi šefa Sove, direktorja Urada vlade za komuniciranje (Ukom), generalnega direktorja policije pa tudi generalno sekretarko vlade, državne sekretarje na posameznih ministrstvih …

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje